** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Du är min pensel - Gunnar "Gurrah" Eriksson

7 mars - 24 april
Plats: Scandinavian Photo Galleri, Bankeryd | www.gurrah.com

En gång hade jag en egen koppargrafisk verkstad och tryckte mina bilder på tjockt härligt grafikpapper, men jag var tvungen att sluta med all sån verksamhet på grund av överkänslighet mot kemikalier o lösningsmedel. In kommer datorerna, in kommer de digitala kamerorna, in kommer lusten igen... och den är obeveklig.


Mina bilder nu är en kombination av allt jag gjorde som ung konstnär, då jag tecknade och målade med pensel o färg. Nu målar jag inte av modellen, jag målar PÅ henne. Nu är det inte min egen hands rörelser som beskriver penseldraget, det är hon, min pensel som rör sig självt och lämnar mönster och ljus i rummet där vi är och min kamera fångar det. Mitt mörkrum förgiftar mig inte utan är tacksamt nog digitalt. Mina bilder hamnar på ett underbart papper som har samma goda kvaliteter som det jag fick ge upp för länge sedan, syrafritt, färgerna är åldersbeständiga. Jag behöver inte pruta i slutkvalitet, eftersom modern skrivarteknik är accepterad av Louvren såsom fullgod för museer. Livet är rätt jädra skönt igen! Kom gärna och ta del av min glädje över det.

 

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS