** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Stockholm - Tokyo och däremellan - Bengt Wanselius

20 februari - 19 april
Plats: Dansmuseet, Stockholm | http://www.dansmuseet.nu/

Bengt Wanselius är en av våra mest framgångsrika fotografer inom scenkonstområdet med uppdrag från ledande tidningar och förlag i Sverige och utomlands. 

Han var verksam i 15 år som fotograf på Kungliga Dramatiska Teatern där han arbetade med Artur Miller, Andrezej Wajda, Robert Lepage och framförallt som Ingmar Bergmans utvalde fotograf, vilket resulterade i dokumenterande av 20 produktioner på Dramaten, Kungliga Operan och SVT och nu senast i en kritikerhyllad och prisbelönad(Augustpriset) bok om Ingmar Bergman.

Fotografen Bengt Wanselius har under sina arbetsresor till Tokyo samarbetat med den japanske koreografen/dansaren Seburo Teshigawara och hans kompani KARAS.

Samarbetet har resulterat i en mängd fotografier och en film ur vilken delar visas i samband med utställningen. Filmen spelades in på Fårö juli 2008.

I Stockholm fotograferade Bengt Wanselius Mats Eks dansverk STÄLLE med Ana Laguna och Mikhail Baryshnikov. Vidare visas fotografier från NorrDans, Björn Elisson Kompani m fl.



Entré 40 kr, barn/ungdom t o m 18 år gratis.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS