** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Jennifer Bornstein på Färgfabriken

7 mars - 26 april
Plats: Färgfabriken, Stockholm | http://www.fargfabriken.se

Jennifer Bornstein hör till en ny generation konstnärer som snabbt etablerat sig på den internationella konstscenen. Hon presenteras nu för första gången i Norden och Sverige på Färgfabriken i Stockholm.

 Hon arbetar med film, foto och etsningar och Färgfabriken har med Elisabeth Haitto Ahrén som inbjuden curator valt att visa tre filmer och ett antal etsningar. Etsning i sig är en ålderdomlig teknik men Jennifer Bornstein har tyckt om att jobba med detta uttryck och använder allt det som finns och sker i vår nära omgivning som motiv. Det genomgående temat i utställningen är en stilla inbjudande poesi som lämnar dörren öppen för egna tolkningar av verken.

På utställningen kommer den helt nya filmen ”Untitled” (2009), 16 mm att för första gången visas – innan Jennifer Bornstein senare i vår visar den på Gavin Brown’s Enterprise i New York. Färgfabriken är medproducent till filmen.

Jennifer Bornstein är född 1970 i Seattle, Washington, bor och arbetar idag i Los Angeles, USA. Hon har en BA utbildning från UC Berkeley (1992) och en MFA från UCLA (1996) och har gått The Whitney Program (1996/97). Jennifer Bornstein representeras av gallerierna greengrassi i London, England, Gavin Brown’s enterprise i New York, NY, USA och Blum & Poe i Los Angeles, CA, USA.

Vernissage 7 mars kl 11-03.
Konstnärssamtal och invigning kl 15.

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS