Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Dags för internationella hålkameradagen

Dags för internationella hålkameradagen


Worldwide Pinhole Photography Day firas nu för nionde året i rad. Alla hålkamerafantaster uppmanas nu att förbereda sin utrustning inför den stora dagen som inträffar den 26 april.

Den sista söndagen i april har i nio års tid varit hålkamerans dag. Nu är det snart hög tid att börja förbereda sin kamera igen, köpa film eller något annat ljuskänsligt material och börja fundera på en bildidé.

Men den som inte har någon hålkamera behöver inte misströsta. På sajten finns utförlig information om hur man bygger sin egen hålkamera. Du kan också hitta mängder av inspiration i gallerierna från tidigare år.

Läs mer på pinholeday.org.

Publicerad 2009-03-11.

2 Kommentarer

mjonsson 2009-03-12 09:21  
Då kan man ju passa på att testa följande tips.
http://bit.ly/l7ZI - Gör en hålkamera av din DSLR.

Via Chase Jarvis på twitter.
http://bit.ly/jy01A
Roinew 2009-03-12 20:58  
Jag borrade bara ett litet hål i mitt kamerahuslock, tejpade fast en bit aluminiumfolie över hålet och stack ett hål med en nål - och vips hade jag en hålkamera.

Merläsning

ANNONS