** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Terra Nullius - Karin Klint

17 mars - 19 april
Plats: Arbetets museum, Norrköping | http://www.arbetetsmuseum.se/

I utställningen Terra Nullius presenterar Karin Klint tre olika projekt som binds samman av att alla fotografier är självporträtt. Hon arbetar med det iscensatta och bilderna föreställer fiktiva händelser.

Bilderna berör frågor om kvinnlig identitet. I en av bildserierna kommenterar Karin Klint hur kvinnan har porträtterats i landskapet inom det traditionella måleriet. Nakenstudien är här ett återkommande tema, och den porträtterade kvinnan stereotyp – vacker och skör. Ofta finns en manlig närvaro i dessa bilder som bestämmer hur vi som åskådare ser på kvinnan.

– Genom min bildserie vill jag underminera denna traditionella föreställning av ”kvinnan” och skapa en annan bild av kvinnan i landskapet. Hon är inte längre förtryckt, inaktiv och objektifierad, säger Karin Klint.

Om fotografen
Karin Klint är född 1984 och uppvuxen i Norrköping. Hon är utbildad vid University College for the Creative Arts (Ucca) i Rochester, England där hon tog sin examen 2008. Karin har tidigare deltagit i ett antal grupputställningar, men Terra Nullius är hennes första soloutställning.

Vernissage tisdag 17 mars kl 18 då fotografen finns på plats. 

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS