Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > En marknadsplats för fotografer och bildköpare

En marknadsplats för fotografer och bildköpare


En slags torghandel på nätet, fast för fotografer och bildköpare. Så kan man kalla den nya bildbyrån imghouse, vars sajt nu lanseras som beta.

Imghouse är inte som alla andra bildbyråer. I stället för att kunderna letar fram en bild som kan passa deras behov kan kunden lägga ut en förfrågan om vilken bild de skulle vilja ha tillsammans med användningsområde och ett prisförslag. De fotografer som tycker förslaget verkar rimligt kan sedan ta en bild och ladda upp den innan deadlinen för förslaget går ut. Det är sedan upp till köparen att välja och vraka bland de förslag som kommit in.

Idén kommer från frilansfotografen Silvia Man, som tyckte att det tidigare har varit svårt att nå fram till bildköparna.

Imghouse hittar du här.

Publicerad 2009-03-31.

5 Kommentarer

NPA 2009-03-31 22:29  
Johan L.

Bra och genomtänkt kommentar. Det är lustigt hur en bra tanke kan bära iväg så käpprätt åt fanders. Kapitalismen, den fria marknaden. För det är väl det vi talar om här egentligen? "Fri marknad". En skapelse som skall generar "utveckling" i form av konkurrens. Bästa möjliga produkt till lägsta möjliga pris? Lustigt det här, för den "fria marknaden" gör ju att sådana som jag och Johan L. kan livnära oss (eller i vart fall försöka) på fotografi. Men samtidigt hatar vi konkurrensen och "prispressandet". Ett moment 22. Men jag håller med dig Johan, det är tragiskt hur enkelt det är idag för bildköpare att komma över "bra" bilder för fickpengar. Bilden och bildskaparen håller på att tappa sitt värde. Idag nöjer sig många med en "okej bild tagen av han killen på lagret som fotograferar lite". Men som Håkan Hjort sa i en intervju (eller något i stil med detta); "nöjer man sig med amatörmässiga bilder, så inger man ett amatörmässigt intryck".

Sov gott!
Mariaberg 2009-04-06 19:29  
Tack ni tre som svarat, när man är nybörjare och vill lära sig mer är det mycket nyttig läsning, tack igen.
/Maria Berg, MB
Losecontrol 2009-04-07 08:22  
Problemet är eller kommer antagligen att vara. 60 000 fotografer och 10st köpare. Vi har redan sett en tendens. Tyvärr.
Cambo 2009-06-08 16:24  
Har dom slocknat nu??
undrar
bo
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS