Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Männen bakom Kameraexperten får fängelse

Männen bakom Kameraexperten får fängelse

De två män som låg bakom Kameraexpertens bedrägerier döms nu till fem respektive tre års fängelse av tingsrätten i Solna. En av männen är fortfarande på fri fot, troligtvis i Iran.

Kameraexpertens verksamhet startade i 2007. Till en början sköttes affärerna som de skulle och varorna levererades. Kunderna gav dem goda omdömen på sajter som Prisjakt och Pricerunner. Men precis innan julhandeln förra året dumpades priserna rejält hos Kameraexperten vilket gjorde att de hamnade högst på prisjämförelsesajterna. Många kunder strömmade till för att köpa julklappar. Men inga varor kom.

Totalt handlade det om varor för mer än tio miljoner kronor som aldrig skickades ut. Polisen fick in över 2 800 anmälningar. Men nu har de båda männen, 34 och 35 år gamla, alltså dömts till fängelse. De döms också att betala skadestånd till samtliga 291 målsäganden, motsvarande de summor som respektive målsägande blivit av med. Pengarna från bedrägeriet tros just nu befinna sig på bankkonton i Schweiz. Det skriver DN.se.

Publicerad 2009-06-23.

4 Kommentarer

dajli 2009-06-24 09:41  
Jag tror de räknade med ett par år fängelse, men att det var värt det att ha 5 miljoner var på ett utländskt bankkonto när de kommer ut, för att sen aldrig mer sätta foten i Sverige. Att schweiziska konton inte går att komma åt för rättvisan är märkligt. Eller går det?
J-ett 2009-06-24 22:55  
Det går aldrig att lugga en flinskallig. Vi målsägare kommer med denna dom aldrig att få en spänn tillbaka.

Givetvis sticker de från Sverige när de väl är ute efter halva tiden pga gott uppförande. Dessutom kan de alltid överklaga domen som kan skrivas ner i nästa instans, så några år bakom lås och bom lär det knappast bli tal om.

Dessutom har de det skitbra i finkan. Ungefär som ett lyxhotell men då utan vistelse bland gamla polare ute på stan. De har suverän mat och en massa sysselsättning.

Pengarna är troligen i säkert förvar så länge.

Inte tror ni väl att målsägarna ska få en spänn. Nä, så fungerar det inte.
Sverige är ett land där förbrytare stortrivs, om ni inte redan visste...
roger_madsen 2009-06-25 06:46  
Var det inte så att Kameraexperten bytte ägare precis innan det här hände? I alla artiklar jag läst om den här dommen framstår det som att de som startade Kameraexperten gjorde det bara för att så småningom lura alla sina kunder men som jag minns det så var det lurendrejarna som köpte upp Kameraexperten och sen dumpa priserna och lura alla kunder. Var det inte så? Är ju ganska viktigt att journalister har koll på vad dom skriver om och inte anklagar oskyldiga människor.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS