Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Årets bästa rockfoto utsett

Årets bästa rockfoto utsett

Årets vinnare i Rockfoto blev 19-åriga Olle Kirchmeier från Stockholm. Foto: Olle Kirchmeier
I år tävlade 157 bilder om att vinna titeln Årets rockfoto 2009. Vinnaren blev 19-åriga Olle Kirchmeier från Stockholm med sin ögonblicksbild på Håkan Hellström.

Vinnarbilden föreställer Håkan Hellström under en spelning på Hultsfredsfestivalen 2008. Betraktaren får se relationen mellan publik och artist, något som Olle eftersträvar i sina bilder.
- Jag vill hitta annorlunda vinklar för att förmedla kontakten. Att få med publiken i en konsertbild är viktigt eftersom publiken är en så viktig del vid en spelning, säger Olle.

Olle placerade sig på tredje plats i Rockfoto förra året, men i år räckte hans insats för att charma juryn till en förstaplacering.
- Det är jättekul. Rockfoto betyder mycket för alla som fotograferar konsertbilder, segern är både något stort och en ära, säger han.
Varför tror du att din bild på Håkan vann?
- Det är en bild som sticker ut. Jag är själv mycket nöjd med bilden, eftersom den så tydligt förmedlar kontakten mellan artist och publik. Dessutom är den tagen ur en annorlunda vinkel.

Juryns motivering till vinnarbilden:
Det är Music Power. Man känner musikens styrka som bär fram artisten, som på det här viset delar med sig av känslan av att stå på en scen och ta emot publikens jubel. Fotografen har fångat den känslan klockrent och lyckats ta tillvara på ljuset, med artisten mitt i det dekorativa strålkastarskenet, mitt i ett av de sällsynta ögonblick när också publiken är belyst.

Publicerad 2009-07-13.

6 Kommentarer

patrikstenlund 2009-07-13 09:32  
Här är sidan med årets vinnare: http://pub.hultsfred.se/hfa/hfarockf%20vinnare.html
MickeS 2009-07-13 11:46  
Väldigt bra vinnarbild.. Grattis Olle! Själv är jag glad över delad 3:e plats :)
Ibanez Magnus 2009-07-13 12:03  
Grattis, Olle!!!
Grymt kul.

Fast själv gillade jag inte bilden alls.

/Magnus
Skurvnik 2009-07-13 12:37  
Skitsnygg bild! Riktigt härlig, verkligen. Man känner verkligen euforin, både från Håkan och publiken.
sespalan 2009-07-13 15:32  
Gratulerar. Du är värd vinsten.
jkm 2009-07-15 23:15  
Bra jobbat! En väldigt trevlig komposition med strålkastaren och tamburinen som ögonmagneter. Skulle funkat ännu bättre enligt mitt sätt att se i S/V och en liten beskärning i högerkant men vafan...
Ha det gött!!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS