Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Foam Magazine på nätet

Foam Magazine på nätet

Det blir allt vanligare med fotomagasin på nätet - nu finns även Foam Magazine att bläddra i online. Det nya dubbelnumret har temat "Talang" och visar en internationell fotobredd.

Foam Magazine är ett populärt internationellt fotomagasin med sin huvudbas i Amsterdam. I och med släppet av det nya dubbelnumret med talangtema avslöjade även tidningen att man nu kan läsa den på sajten. Allt fler tidningar blir helt nätbaserade eller väljer att lägga upp sitt inneåll på nätet - man kan undra om det är en modefluga eller ett framtida sätt att läsa tidningar?

Diskutera gärna: Gillar du att läsa fototidningar på nätet? Vad finns det för för- och nackdelar med internetbaserade magasin?

Foam Magazine #20, Talent issue: www.foammagazine.nl/.

Publicerad 2009-09-10.

Foam Magazine #20.

6 Kommentarer

EVK200H 2009-09-10 14:17  
De fototidningar jag sett på nätet är denna och Resolution Magazine som det länkades till tidigare i veckan. I båda fallen har jag stängt fliken i det närmaste omedelbart. De har totalt misslyckats med att anpassa formatet till webben.
mc bruno 2009-09-10 14:21  
Himla bra bilder, försöker samtidigt inte vara så "svår" som många andra magasin.
RolandLarsson 2009-09-10 14:25  
Håller med dig Klas, bilder funkar men texten måste zoomas in och då blir det inte bra längre.
NPA 2009-09-10 14:32  
Det ena utesluter inte det andra. Fysiskamagasin behövs fortsatt, i vart fall i några år. Men det skulle inte förvåna mig om de slutligen försvinner. Jag gillar "nätmagasin" och jag besöker flera av dem regelbundet. Det borde vara en simpel sak att göra en nätbaserad fototidning, då fotografi handlar om bild. För, problemet med internetmagasin är att, i vart fall jag, inte fixar att läsa längre delar. Dels tröttar det ut ögonen, men framförallt så "ställer hjärnan om sig" när jag kollar på nätet. Saker måste ske fortare, jag har bara inte samma tålamod. Att däremot titta på bilder är perfekt.

Intressant är också att man försöker göra nättidningarna med samma förutsättning som de fysiska. Man har ett bestäm format och man bläddrar. Varför? Det är ju internet, här är "allt möjligt".
MichaelAlster 2009-09-10 19:18  
Förutom texten så är det ju nästan tre hundra sidor att skrota igenom vilket jag personligen tycker är ganska mycket för ett magasin, kanske en hundra sidor skulle nog vart lagom
equinoxus 2009-09-11 09:30  
Med fullHD-upplösning visas tidningen som en liten plutt på skärmen. Var svårt att hitta till "read" på ett nummer av tidningen.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS