Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nikon bjuder in till pressfrukost

Nikon bjuder in till pressfrukost

Addera ett litet s efter D3 och du ser förmodligen hur den nya modellen kommer se ut.
Den 14 oktober håller Nikon pressfrukost. Vi kan bara spekulera i vad som kommer då, men det mesta tyder på en uppföljare till Nikon D3, som då spekuleras heta D3s.

Ryktena florerar och vi har redan skrivit om det tidigare. Här på Fotosidan finns självklart en tråd om en eventuell Nikon D3s. Det spekuleras om serietagning om 14 fps, 1080p HD video, justerad sensor och isokänslighet.

Vad tror du diskutera i tråden!

Publicerad 2009-10-09.

32 Kommentarer

IronDavid 2009-10-09 08:20  
Filmfunktion i ett proffshus... *Suck*

Då har de fan gått för lågt...

/David.
Gurrah 2009-10-09 08:29  
24 Mp i en D700 ?
matlep 2009-10-09 09:00  
Eller en klon på Leica X1? Det ryktet är ju svårt att bortse ifrån.
johanjajja 2009-10-09 09:01  
Vadå filmfunktion i ett proffshus?? Det är väl där det verkligen behövs! Kom ihåg att detta är kameran för i första hand pressfotografer, som i takt med att internetbloggandet bara ökar säkerligen gärna vill kunna lägga in videoklipp på sina sighter/bloggar, utan att för den sakens skull behöva släpa ytterligare 5-10 kg videoutrustning. Jag som har barn ser gärna filmfunktion i efterföljren till d-700 också. Däremot tycker jag att dom kan hoppa filmfunktion i studiokameran d3x om den på något sett skulle vara i vägen för funktionalitet/bildkvalitè et.c. men så är ju inte fallet i övriga "film-d-slr" och då spelar det ju ingen roll. Man "måste" ju inte använda den. P.S stoppa gärna dit en vinklingsbar skärm på d-700s också det är helt underbart vid macro/barnfoto... m.vh //Johan:-)
perdedor 2009-10-09 09:23  
Jag förstår inte varför alla är så besvikna när de klämmer in filmfunktion i kamerahusen. Eller har jag förstått fel? Drar den ned den övriga kvalitén?
patrik_p 2009-10-09 09:34  
Är väl jättebra att de implementerar så många funktioner som möjligt anser jag. Givetvis anser jag om man ska filma så ska man ha en filmkamera, dock är de inte fel att vid de tillfällena man är o fotar, att kunna göra några filmsekvenser.
Lars Altberg 2009-10-09 10:19  
Blir roligt att se vad som kommer, jag har canon och kommer att ha det om inte det försvinner.
Gillar inte riktigt canons otroliga pixelmängd på de senaste uppdateringarna och kommer nu en d3 ska det bli intressant att se vad den har för pixelmängd.
Sen att det plockas in så mycket funktioner i kamerorna kan diskuteras. Större möjligheter till felkällor av användare och programvaran som finns i kameran kommer med det, tror jag i alla fall.
Film kan hoppas för min del, det ända som skulle få mig att fundera på att använda filmfunktionen i fält är om AF blir lika snabb som min 1d är vid fotograferingen.
Hur som helst spännande att följa det här om det nu blir d3 som erätts, framförallt börjar man se fram emot en ny canon i detta segment och se vad dom filar på.
/ Lars
NPA 2009-10-09 10:19  
David W. skriver högst upp att han tycker det gått för långt om det blir filmfunktion i ett proffshus. David tyckte säkert samma sak när de g:a småbildshusen övergick till digitalteknik. "Digitalsensor i ett proffshus - suck". Jag blir innerligt trött på alla bakåtsträvandes konservativa tråkmånsar. Klart som fan vi skall ha filmfunktion i ett proffshus, i alla proffshus! Ge mig ett vettigt argument till att inte ha det. Och du David W., tänk om några år så är filmfunktionen så fruktansvärt bra att serietagningen försvinner helt. Vi kommer filma ett par sekunder och ta ur de bästa bilderna, det ser jag fram emot.

Länge leve utvecklingen!

Ålen
Per Sjöborg 2009-10-09 11:31  
Hahaha, håller med Ålen =)
Makten 2009-10-09 11:49  
De som tycker att filmfunktion är en nackdel borde gå och dra något gammalt över sig. Låt bli att använda den om ni inte gillar den. Hur svårt kan det vara?
Altari 2009-10-09 12:25  
ta bort filmfunktion.. ta bort de! säkert jätte kul, men då köper man en film kamera
dqvarnst 2009-10-09 12:49  
Skulle förvåna mig om D3s får filmfunktion. Det är vid alla stora evenemang, som sport mm, förbjudet att införa filmkamera! Det är därför, enligt ryktet, som alla professionella kameror stryper sina motorer till max 11 bilder/s. 12 bilder räknas som film!
atiba 2009-10-09 12:52  
Japp en filmkamera ja? Vet du vad en sån kostar? Inte en videokamera utan en filmkamera... Mig veterligen så finns det idag inga typer av digitala videokameror som kan filma med det skärpedjup du kan med en systemkamera.

Vem tackar nej till att kunna filma med de objektiv du ahr till fotokameran och med alla dess möjligheter till skärpedjup?
Du kan inte ens komma i närheten dessa möjligheter med en vanlig videokamera. Enda som kommer i närheten är ju RED systemet som tyvärr kostar betydligt mycket mer.

Sen hur skönt är det inte att slippa bära med sig både video och foto utrustning?
Visst för många finns inte behovet men för många andra finns behovet. Varför då inte satsa på detta? Vill man inte använda funktionen så gör man det helt enkelt inte. Finns nog många andra funktioner ni inte heller använder i kameran men jag ser inte att ni klagar över dessa?
JOLidman 2009-10-09 13:32  
Enda nackdelen med filmfunktion är att jag blir tvungen att släpa på ett stativ också!

Jag har en Leica D-Lux 4 och har använt filmfunktionen flera gånger med mycke lyckat resultat, perfekt att visa på din HD-TV.

Enda nackdelen är att det är omöjligt att hålla kameran helt stilla trots optisk bildstabilisering.
mehgha 2009-10-09 13:40  
Film är ju rörliga bilder så varför inte

att ha den funktionen i kameran.

Mvh Mehran
schang 2009-10-09 14:28  
Så länge filmfunktionen inte påverkar något annat i kameran negativt, som prestanda eller enkelheten i användandet/handhavandet, så kan de väl lägga in det. Annars vete tusan; fler funktioner i en apparat är inte nödvändigtvis bättre. (nu är jag inte proffsfotograf, så jag skall inte uttala mig om lämpligheten i att lägga in det i en ev. D3s.)

Annars kan jag också sucka lite, det känns som att man lägger in fler och fler funktioner för att kriga om kunderna, oavsett om det tillför något eller inte. Och vad jag förstår så finns det en hel del begränsningar i filmandet med DSLRer, vilket jag tycker är konstigt; gör det bra eller inte alls!
gatsu 2009-10-09 15:00  
För att få filmfunktionen bra måste man väl börja nånstans...har ju hänt en del sen den släpptes till D90.
Men det är klart, allt va ju bättre förr, fanns ju bara svarta bilar, utan AC, automatlåda och annat onödigt skit. Vill man inte ha nya finesser är det väl bara köpa en analog kamera o vara nöjd...hur många av oss köper en D3s iaf? Sen tror jag inte att kameran blir sämre för den hara en funktion som inte måste användas?
schang 2009-10-09 15:33  
Visst är det så att man måste börja någonstans. Men när det redan finns apparater som kan filma och som gör det bra, känns det lite konstigt att man släpper systemkameror med såna begränsningar i filmfunktionen. Det tycker jag indikerar att man gör det bara för sakens skull, så att man skapar behovet hos kunderna istället för att tillgodose ett behov som man ser finns.

Men, äh, låt dem bygga systemkameror med filmfunktion. Jag kommer däremot inte använda den, eller köpa en kamera bara för att den kan filma. Men det är ju jag det...
r0cc0 2009-10-09 16:26  
Anledningen till att jag vill ha en systemkamera med filmfunktion är att komma så nära äkta film i kvalitet. Canons 5d har ju grym filmkänsla. Många proffs använder ju den enbart för att filma tex reklamfilmer.
Vad för begränsningar har systemkameror med filmfunktion?
IronDavid 2009-10-09 18:03  
Hahaha!

Kul att man kunde starta en vild tråd! : )

Det jag kan ge som första svar är att det nog
inte är läge att prata om saker man inte vet
något om?

Har DU provat produkten själv?
Jobbar DU som press/ sport fotograf?

Begränsa gärna ert samtal till det ni faktiskt kan,
annars är det oftast bättre att inte säga någonting...

Och du mr Ål, du får mig att låta som en gammal gnällig gubbe, bakåtsträvare, inte digitalt?
Skulle inte tro det..?
Men uppenbarligen handlar det bara om (som nämt ovan) okunskap...

Föresten, Citerar:
"tänk om några år så är filmfunktionen så fruktansvärt bra att serietagningen försvinner helt. Vi kommer filma ett par sekunder och ta ur de bästa bilderna, det ser jag fram emot."

Har DU, Ålen, provat att plocka "singelframe" från rörlig bild? : )
(om inte, gör det innan du svarar)

Avslutar med:
"Det är bättre att tiga och bli misstänkt för att vara idiot
än att öppna munnen och röja alla tvivel."

Ha de nu gott allesammans!

MVH /David.
hakejo 2009-10-09 18:22  
Du lever i det förflutna....


>Filmfunktion i ett proffshus... *Suck*
>>Då har de fan gått för lågt...
>>/David.
ekfeldt 2009-10-09 21:24  
Jag tycker att det ska bli spännande att se/höra vad Nikon har att komma med.
En D700x hade suttit fint.
Det skulle jag kunna tänka mig.

Filmfunktion eller inte är skit samma faktiskt!
Man använder väl den om man behöver den?!
(KAMERAN) lär ju inte bli sämre eller ?
Tell 2009-10-09 21:50  
Vad är det för fel på er antifilmning-folk? Finns det över huvud taget nån filmkamera som kan filma med skärpedjupet en ff-dslr har, pumpa samma mängd iso som en D3 och har det extremt stora sortimentet objektiv som Nikon innehar? Visst, går att få tag på kameror som filmar med flera bitar och vettiga komprimering, men jag är ganska säker på att filmningen i en D3s räcker lååååååååångt.

O för övrigt kan det inte kosta speciellt många pengar att odla fram en filmfunktion i en kamera nuförtiden. Titta bara på D90n, filmfunktionen i den kan dom inte lagt ner mer än fem minuter på med tanke på hur tafflig den är.
viktor1623 2009-10-09 22:16  
David: Självklart blir det totalt kass kvalitet att ta en frame ur en film i jämförelse med en stillbild med dagens kameror.
Men om vi backar 10 år kan vi istället konstatera att det blir lika kass bildkvalitet från en digital kamera jämfört med en analog där båda tar stillbilder.
Utvecklingen går framåt, så enkelt är det. De fotografer som har nytta av den nya tekniken använder den medan de som tvekar alltid kan köra vidare med äldre teknik.

Och vad menar du med att inte prata om sådant man inte kan något om? Många debattörer på FS använder filmfunktionen och vet i allra högsta grad vad de pratar om. Jag själv har tyvärr ingen systemkamera med filmfunktion, men skulle gärna ha möjlighet att filma genom ett 300mm-objektiv eller på stora bländare utan att behöva köpa ytterligare en dyr fotoutrustning.
demirors 2009-10-10 11:08  
Låter väldigt bra med filmfunktion i ett proffskamera. Hoppas att det blir som 5D Mark II kvalitet på filmfunktionen.
Bakke 2009-10-10 20:56  
Var det inte snack om en "D700x"? Det kommer bli mycket intressant att se vad som kommer. Inte omöjligt att det bli min nästa kamera. Väntar på en ny FX. =)
mackepacke_2 2009-10-11 10:30  
"Har DU, Ålen, provat att plocka "singelframe" från rörlig bild? : )
(om inte, gör det innan du svarar)"

I senaste numret av VS magazine har de just gjort detta från en RED kamera och med bra resultat!

Markus
MooDHooDs 2009-10-11 14:57  
David: "Har DU, Ålen, provat att plocka "singelframe" från rörlig bild? : )
(om inte, gör det innan du svarar)"
Detta beror oftast på att man kör på 1/15 eller 1/30 eftersom man _vill_ ha motionblur i film. Men det går att snabba upp slutaren till 1/500. Då kommer ingen rörelseoskärpa finnas i de enskilda bilderna.
Nackdelen är att en film där kameran använt slutartider över 1/30 kommer upplevas som om de är filmade med en vanlig hemmakamera pga saknaden av motionblur... Men om man nu har i avsikt att filma för att sedan ta ut bästa bilden så saknar detta betydelse..
vekktah 2009-10-13 20:24  
haha, vilka roliga kommentarer. Nikon har säkert ingen kontakt alls med yrkesverksamma proffs utan lanserar nog bara helt i blindo och hoppar Ken Rockwell och David skall gilla grejerna.

Jag snackade med en amerikansk kvinna som bl.a plåtat för magnum och fotat i svårtillgängliga trakter mycket och det hon hoppades mest på var ett inbyggt 3G-modem så man kunde skicka bilderna direkt från kameran till tidning/web. Och tänker man på det så är det ju bara en tidsfråga. Det vore ju ganska smidigt vid sport/krig/etc att slippa ladda ner bilder på datorn bara för att få iväg dem direkt.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS