Annons
Artiklar > Nordic Photos har svårt att betala fakturor

Nordic Photos har svårt att betala fakturor

Många fotografer som är anslutna till bildbyrån Nordic Photos har inte fått sina fakturor betalda. Nu berättar bildbyråns VD vad betalningsproblemen beror på.

SFF har i en artikel intervjuat Arnaldur Gauti Johnsson, VD för Nordic Photos, för att reda ut oklarheter kring fakturorna.
- Vi har hållit fotograferna informerade under hela den här extremt svåra perioden som bland annat inneburit att vi tvingats skära i kostnaderna med över 60 procent, sedan försäljningen rasat till följd av finanskrisen, säger Arnaldur Gauti Johnsson.

Det senaste året har Nordic Photos gått med 200.000 svenska kronor minus varje månad. Minuskurvan har dock vänt sedan i maj i år och bildbyrån hoppas på lönsamhet från oktober. Men återhämtningen går långsamt.

- Vi försöker att hitta nya investerare, vilket tar mycket tid och kraft. Förhoppningsvis kommer vi att kunna betala majoriteten av de fakturor som ligger i slutet av året.

Läs hela intervjun här.

Publicerad 2009-10-28.

4 Kommentarer

trazan 2009-10-28 19:29  
Trist läge för alla parter..
detta är inget nytt då det pågått i ca 1½ år.

Vi får hålla fokus och hoppas på nya bättre (slutar)tider ;)))
Tomas Karlsson 2009-10-28 22:27  
Ett enda råd! Lämna skutan så fort som möjligt och KRÄV ut era pengar. Sist jag körde ett likadent race slutade det med 70.000kr i fodringar som frös inne och inte existerade efter 1år. Det kan bara gå åt ett håll, nämnligen konkurs och en massa blåsta fotografer.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS