Annons
Artiklar > Canon: "Det värsta kan vara över"

Canon: "Det värsta kan vara över"

Canon meddelar nu att omsättningen har minskat med 21,5 procent under det tredje kvartalet, jämfört med förra året - men företaget tror nu att det värsta kan vara över.

Den minskade försäljningen av kontorsprodukter fortsätter att vara ett problem för Canon, men företaget kan nu meddela att det verkar som kameramarknaden börjar stabilisera sig.

I sin rapport signalerar Canon "att det värsta kan vara över" vad gäller de återkommande dystra kvartalsrapporterna. De skriver fortsättningsvis att "marknaden för kameror och bläckstråleskrivare med inriktning på enskilda konsumenter är på väg att plana ut".

Canons kameraförsäljning gick ned 8,3 procent, mindre allvarliga siffror än tidigare i år. Positivt för rapporten är att DSLR-kamerorna fortsätter att öka med starka försäljningssiffror under kvartalet - vilket bidrar till en ökning av försäljningsvolymen.

Försäljningen av DSLR-kameror ökade med 10 procent under året och står för 48 procent av Canons kameraförsäljning. I sin rapport pekar Canon ut två modeller som har sålt särskilt bra under den senaste tiden: EOS Digital Rebel T1i (EOS 500D) och EOS 5D Mark II.

Publicerad 2009-10-29.

5 Kommentarer

hlse 2009-10-29 22:24  
Med x antal tillverkare, när kan man anse marknaden "mättad" ?
bengt-re 2009-10-30 00:21  
Aldrig, kommer nya produkter ju ;)
hlse 2009-10-30 06:20  
Jo, visserligen. Men det är ju inte så att man "uppgraderar" så fort det dyker upp nya kameror. En DSLR köper man ju för att ha ett antal år framåt.
Kanske dags för en enkät: Hur många kamerahus har du i väskan ?
Hur många använder du ?
Rapidhour 2009-10-30 11:56  
"En DSLR köper man ju för att ha ett antal år framåt."

Gör man ? Många byter mycket oftare, jag själv
är inne på mitt andra hus på ett år.
Objektiv däremot kan nog ofta hänga med lite längre.
Deavent 2009-10-30 12:03  
Själv tenderar jag att hålla mig fast vid kamerahusen i runt fem år vardera, medan min kompakt har hängt med sedan 1999. Anledningen är väl att jag ställer högre krav på en DSLR och därför gärna uppdaterar tekniken under tiden kompakten endast används för så kallade "minnesbilder" vid roliga tillställningar osv. Förmodligen är det väl så för många andra ock, vilket onekligen skulle förklara försäljningssiffrorna.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS