Annons
Artiklar > Kortfilm inspelad med Canon EOS 1D Mark IV

Kortfilm inspelad med Canon EOS 1D Mark IV

Filmen "Nocturne" släpptes ursprungligen direkt efter att EOS ID Mark IV hade lanserats - men Vincent Laforet blev då ombedd av Canon att direkt plocka ned filmen från sin blogg.

Kortfilmen "Nocturne" släpptes för tre månader sedan men har under den senaste tiden varit undangömd efter strikta önskemål från Canon.

"Bättre sent än aldrig" skriver fotografen Vincent Laforet som nu fått tillåtelse att återigen visa den i sin blogg. Filmen är skapad i Los Angeles och filmad med en EOS ID Mark IV på 6400 ISO under dygnets mörka timmar.

Photography Bay misstänker att Canons agerande angående att plocka ned filmen kan ha något med fotomässan PMA 2010 att göra. Fortsättning följer.

Här kan du se filmen och även "behind the scenes".

Publicerad 2009-12-25.

8 Kommentarer

grip 2009-12-25 20:56  
shysta grejer!
HRL 2009-12-25 22:16  
Visst, bra skit.
Men det är bara på film människor jagade av en
bil försöker undkomma genom att rusa rakt fram ; ) ...alla vi andra kommer givetvis att göra en 90-gradare på momangen... å hitta en flyktväg där en bil inte kan ta sig fram
(avd. meningslösa kommentarer).
kokkaffe 2009-12-25 23:54  
Haha, fan va patetiskt o puckat av canon att be någon som använt deras produkt till att göra vad de är tänkt man ska göra med deras produkt...att ta bort detta från sin blog. Känns inte riktigt som om de ens har rätt att göra de eller? De är ju lite som om volvo skulle stoppa en film för att deras senaste bilmodell används i filmen. Mycket mycket skumt...

Ah, nu läser ja, "strikta önskemål" så de kanske inte haft rätt men...
Gasslander 2009-12-26 14:09  
6400 ISO ger förvånansvärt lite brus, har för mig att min 7d ger betydligt mer brus vid samma ISO i video-läge. Förmodligen är denna efterarbetad med brusreducering. Men det ser ju ändå fantastiskt bra ut.
Casal 2009-12-27 00:15  
Gillar denna filmen mest av det jag hittat på fotosidans nyheter.
Helguz 2009-12-28 00:57  
Patrik - Att Mark IV brusar mindre än din 7D beror säkert dels på sensorn. Mark IVs är större samt pixlarna är större. Att pressa in 18Mp på 7Ds lilla sensoryta har sina nackdelar.
Lord Darkness 2010-01-01 13:01  
"Förmodligen är denna efterarbetad med brusreducering. Men det ser ju ändå fantastiskt bra ut."

Ja, Vincent skrev i sitt originala inlägg att han använt brus-reducering. Han försvarade det med att han (och de flesta andra) alltid gör det och att inte hade varit rättvist att visa en film som inte var behandlad.

För övrigt är det samma bil i filmen som används av Johnny Drama i tv-serien Entourage.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS