Annons
Vi har uppdaterat designen

Vi har uppdaterat designen

Som du märker så ser Fotosidan lite annorlunda ut. Troligtvis kommer du känna dig förvirrad, men vi tror också att du kommer uppleva Fotosidan mer funktionell, lätthanterlig samt lite snyggare. Nu när vi har en ny bredd och större möjligheter kommer vi framöver fortsätta med att utveckla sidan med funktioner och förbättringar.

Här är en liten översikt av vad vi hittills har gjort om:

Menyn

Menyn är inte längre en dropdown-meny utan horisontell. En av flera fördelar med det är att man tydligare ser vad som finns på sajten. Tidigare "gömdes" saker i rullgardinsmenyerna. Vi har samtidigt valt att rensa upp och förtydliga menyalternativen. Horisontella menyer används idag av de flesta större redaktionella sidor som DN, Svenska Dagbladet, New York Times med flera.

Bredden

Vi har breddat innehållsytan för att få bättre plats. Dels med fler kolumner där vi kan lyfta fram spännande saker, men också för att tex bildvisningssidan skall kännas mer luftig och bilderna komma till sin rätt. Med större sida har vi också möjlighet att jobba med större typografi (se nedan) samt också så småningom större bilder.

Typsnitt

Vi har bytt ut typsnitten på många ställen. Dels i artiklar men även i bildkommentarer, med syftet att skapa bättre läsbarhet.

Förstasidan

Vi har sett över spaltupplägget och flyttat om dessa för att få en tydligare och bättre redaktionell spalt samt en bättre bildspalt. Till höger har vi luftat notiskolumnen för att få den mer lättläst.

Publicerad i Fotosidan Magasin

Alla som blivit publicerade i vår tidning får nu en fin ikon i sin profilsida. Pga ett tekniskt missöde råkade dock mängder med medlemmar se dessa under utvecklingen vilket vi ber om ursäkt för.

Knappar

Justerat utseendet på knappar så att de skall bli tydligare.

Diskutera och rapportera fel

Vi är väldigt nöjda själva, och hoppas att även kommer bli nöjd. Nu när vi ändrat designen så har vi försökt kika över alla sidor men det finns säkert sidor som upplevs som knasiga/felaktiga. Du får gärna komma med kommentarer och felrapporter i forumtråden Fotosidan har fått ny design.

Publicerad 2010-03-14.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS