Annons
Artiklar > Snart dags för Fotomässan i Göteborg

Snart dags för Fotomässan i Göteborg

"Devil". Foto: Albert Watson.
Den 9 – 11 april är det dags för Fotomässan i Göteborg. För den fotointresserade finns många spännande aktiviteter på schemat – vad sägs om Brutus Östling och Simon Cederquist?

I vanlig ordning bjuder mässan på utställande företag med intressanta nyheter, fotoutställningar, workshops och lärorika föreläsningar.

Moderskeppet är på plats för en föreläsningar inom fyra olika områden, bildbehandling för naturfotografer, hantering av råfiler, Photoshop Lightroom samt skönhetsretusch i Photoshop.

Ulrik Södergren från DigitalFotografen bjuder på praktiska tips för bättre bilder. Du får bland annat lära dig välja brännvidd, exponera rätt med histogram och få rätt färger genom att ställa in vitbalans.

Mannen som talar med fåglar, Brutus Östling, kommer till mässan för att dela med sig av sina bilder och knep för att lyckas med naturbilderna. Mode- och porträttfotografen Marco Grob kommer hålla föreläsningar om sina möten och vad som gör en bra bild.

Bröllopsfotograferna Mark & Marianne har en stor bildutställning på mässan men kommer även att berätta om deras hemligheter bakom sina framgångsrika bröllopsbilder. Även reklamfotografen Simon Cederquist medverkar med en stor utställning och kommer även i ett par föreläsningar att berätta om hur han skapar sina kreativa bilder och vikten av att ha en ”röd tråd”.

I kassan kostar en biljett 150 kronor, 80 kronor för studerande. Barn upp till tolv år har fri entré.

Läs mer om Fotomässan på hemsidan.

Publicerad 2010-03-26.

7 Kommentarer

Sebastian Skarp 2010-03-26 18:54  
Ska bli kul! Vet inte vilken av dagarna jag ska dit, men antagligen fredag eller lördag. Lite längre att köra än till Jönköping, menmen, eftersom Elmia är inställd i år igen... Detta året har iaf mässan i Göteborg större golvyta än förra året då det kändes något klaustrofobiskt! :)
Rei Trulsson 2010-03-26 19:22  
Yeeey! Jag kommer att vara i Gbg den helgen, så det ska bli kul att besöka min FÖRSTA fotomässa! Har bara läst reportagen därifrån, här på FS. Men i år ska jag dit! Wohooo!

Ser ni mig där - säg gärna hej om ni känner igen mig. :-)
Frankenstein 2010-03-26 23:11  
Ännu en av alla dessa bilder som gör kvinnan till ett ting...
Man blir både trött och förbannad.
DavidG 2010-03-27 01:23  
Jag kommer sitta i Eizos monter och köra lite demo på retusch och bildbehandling. Kom gärna förbi för att snacka lite med mig :)

//D
picturethis.se 2010-03-27 06:21  
Vill minnas att 2 helt andra mässor pågår samtidigt.
Se till att ni hamnar i rätt kö vid rätt entre`.
58henrik 2010-03-27 17:36  
Kommer inte Fotosidans medlemmar att få någon rabatt?
dajli 2010-03-28 10:25  
Jag tycker det var lite kul att det på bokningssidan står "skriv fan rapport"...
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS