Annons
Artiklar > De prisas med Hasselblads stipendier 2010

De prisas med Hasselblads stipendier 2010

Foto: Daniel Månsson.

Fotograferna Lovisa Ringborg, Nelli Palomäki och Daniel Månsson har i dagarna belönats med olika stipendier från Hasselblad. Fotosidan har pratat med en av de lyckliga fotograferna.

Lovisa Ringborg  har utsetts till årets Victor-stipendiat på Master-nivå och Nelli Palomäki blev Victor-stipendiat på Bachelor-nivå. Det innebär att de båda kommer att få resa utomlands. Nelli Palomäki erbjuds en Master-utbildning i England vid antingen the London College of Communication eller vid the University for the Creative Arts at Farnham, medan Lovisa Ringborg kommer att få en fem månaders lång vistelse vid Location One i New York.

Fotografen Daniel Månsson fick Hasselbladstiftelsens stipendium i naturfotografi, vilket förutom den stora äran belönas med 100.000 kronor till att vidareutveckla sitt fotograferande.

- Det är oehört ärande att få stipendiumet tilldelat, känslan av att Hasselblad foundation tror på mitt arbete och vill backa det med 100.000 kronor ger mig verkligen ny energi, säger en glad Daniel Månsson till Fotosidan.

Vi skrev tidigare i år om hans surfprojekt, något som han nu kommer att lägga ned mer tid på. Han håller även på att arbeta parallellt med kommande fotoboken ”Surf Europe”.

- På fredag åker jag ut i Europa med min surfbuss för att fånga själen och tonen i den Europeiska surfkulturen. Så jag har en fantastisk sommar framför mig, Surfa, skejta, plåta vågor och  leva som en bohem i min surfbuss, avslutar Daniel.

Läs mer om de olika stipendierna här.



Publicerad 2010-06-02.

4 Kommentarer

raskolnikov 2010-06-02 02:04  
@Jessica.

Ett litet råd till ditt skrivande. Vänligen reducera ditt frekventa nyttjande av "avslutar NN". Jag kanske är känslig men jag anser detta vara ett trött manér och easy exit i intervjuer. På visst sätt är det nog ofta rent felaktigt då avslutet sällan är på detta viset.

I övrigt, bra jobbat.
christian_r 2010-06-02 08:20  
Grattis Daniel!


Dina foto är helt fantastiska!
esbtse 2010-06-02 10:24  
Vadå naturfotograf?
Delar de inte ut stipendier till naturfotografer i stället för sport och äventurs fotografer?
Varför kalla det naturfoto stipendium om det inte är det?
/Thomas
Fotosidan Redaktion 2010-06-02 12:44  
Nu är bilden bytt till rätt bild från det vinnande fotoprojektet om vågor!

Hälsningar webbredaktören :-)
Reimer 2010-06-04 10:51  
Förlåt men rubriken är ju fel, Hasselbladets stipendier, vad är det? Skall förmodligen vara, Hasselblads stipendier, eller mer korrekt, Hasslebladstiftelsens Stipendier. Tråkigt att du inte nämner att Lovisa Ringborg och Nelli Palomäki är med i utställningen Ny Nordisk Fotografi på Hasselblads Center i Göterborg.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS