Annons
Artiklar > Nu kommer Photoshop Lightroom 3

Nu kommer Photoshop Lightroom 3

Så var det äntligen dags för en skarp versionen av Photoshop Lightroom 3, som har funnits som betaversion sedan oktober 2009. Version 3 bjuder på en hel del spännande fotonyheter.

Den nya versionen utlovar bättre bildkvalitet, högre prestanda och ett mer flexibelt arbetsflöde för fotografer. Adobe har byggt om kärnan i mjukvaran och skapat en helt ny arkitektur för att kunna hantera många och tunga bildfiler bättre. En annan spännande nyhet är det nya verktyget för brusreducering i råkonverteraren, som med nya algoritmer ska bibehålla bildens detaljer och samtidigt ta bort mer brus. Lightroom 3 har också nya funktioner för att dela och kommunicera ut bilder. Bland annat finns nu stöd för videofiler från digitala systemkameror och direktkoppling till dator (tethered shooting) med vissa kameramodeller.

− Vi har haft över 600.000 nedladdningar av betaversionen av Lightroom 3, vilket resulterat i enorma mängder med värdefulla synpunkter från våra passionerade användare bland yrkesfotografer och avancerade amatörfotografer. Vi är glada över att så många människor har sett fram emot den färdiga versionen, så att de kan börja utnyttja alla de nya funktionerna som de varit delaktiga i att ta fram, säger Andreas Hollström, produktspecialist på Adobe Systems Nordic.

En annan populär funktion i version 3 är funktionen för automatisk linskorrigering. Fotografen kan med hjälp av olika objektivprofiler ta bort oönskade effekter som geometrisk distorsion, kromatisk aberration och vinjetteringseffekter. Även verktyg för uppriktning, perfekta vertikala och horisontella perspektiv, tre nya vinjettstilar samt en korn-effekt för ”analog känsla” finns med bland nyheterna (bild ovan).

Adobe Photoshop Lightroom 3 finns till försäljning nu och går loss på cirka 3.000 kronor, en uppdatering från tidigare versioner av Lightroom kostar omkring 1.000 kronor.

Läs mer om Lightroom 3 på Adobes hemsida.



Publicerad 2010-06-09.

Lightroom 3 korrigerar objektivfel, såsom distorsion, kromatisk aberration och vinjetteringseffekter.

Den nya versionen har också ett förbättrat verktyg för brusreducering i råkonverteraren.

3 Kommentarer

e-rixon 2010-06-10 17:49  
Jag har precis uppgraderat från LR2 och måste bara säga att linskorrigeringen och brusreduceringen (betydligt förbättrad) är helt underbara att använda. Enkla verktyg som gör precis vad man tänker sig.

Linskorrigeringsverktyget fungerar också utmärkt vid situationer när man behöver justera perspektivet i en bild vid fotografering av exempelvis byggnader.

Jag kan inte annat säga än att jag rekommenderar LR3.
------
Se exempel på min profilsida: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2062647.htm
fredrikru 2010-06-11 07:56  
Har nu kört Apeture ett tag och jag gillar funktioner som GPS taggning och Faces som inte riktigt finns med i Lightroom Beta3....
Helmetrock 2010-06-11 17:27  
Men, varför har de en snygg bild och gör den ful som demonstration :-)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS