Annons
Artiklar > Bildfest på årets upplaga av Malmöfestivalen

Bildfest på årets upplaga av Malmöfestivalen

Foto: Thomas H Johnsson.

Nu är det snart dags för Malmöfestivalen. Mellan den 20-27 augusti arrangeras den kostnadsfria festivalen och i år bjuds besökarna på bildspel från åtta spännande fotografer.

Fotosidan vill slänga in en liten påminnelse om Malmöfestivalens spännande bildvisningar. Festivalen presenterar en fotograf om dagen under etiketten "dagens fotograf". Bildspelen visas på en stor duk på en husfasad på Skomakaregatan i centrala Malmö. Bildspelen kommer att köras mellan 22:00 och 23:00 varje kväll hela veckan. Först ut är Anna Clarén, fotografen bakom den prisade fotoboken "Holding".

Läs mer på hemsidan: Malmöfestivalen.

SCHEMA BILDSPEL:

FREDAG 20 Augusti
Anna Clarén
Bilderna är hämtade ur boken Holding (bästa fotobok 2006). Holding är en berättelse om ett inre känslomässigt tillstånd. Känslan av att inte höra hemma. Letandet efter tillhörighet och kärlek, efter någonstans att hålla sig fast. Det är en djupt personlig berättelse som i sin form även blir till en skildring av ett ytterst allmänmänskligt tillstånd.

LÖRDAG 21 augusti
Martin Bogren
Still Here är en porträttering av den by där jag växte upp. Om längtan bort till något som var större - något som var mer än byn. En återförening med det jag lämnade eller ett farväl?

SÖNDAG 22 augusti
Thomas H Johnsson
Bilder från boken Mer Blues från Landskrona. En berättelse om kall och svart vinter som aldrig verkade ta slut. Ett halvår av regn och saknad - en ständig längtan dövad med tillfälliga bekantskaper. Bilder som dagboksanteckningar från en tid av ett liv när den bitande vintern blev till en välkommen vår igen.

MÅNDAG 23 augusti
Andreas Engman
Bilderna i Dark Words In Black Letters  känns kantiga och talar med en låg stämma om det ljus som är ganska mörkt. Här söker Andreas Engman i de underliggande lagren, han vrider och vänder på det uppenbara och ser vardagen i ett febrigt ljus som är svårt att skaka av sig.

TISDAG 24 augusti
Sanna Sjöswärd
Sanna visar bilder från projektet Rötter/Roots som handlar just om  mötet med hennes iranska ursprung. Det har även visats vid Photographic Gallery i New York - hon har mottagit flera priser för utställningen och boken. Sanna arbetar nu med ett pågående projekt Eldsjälar - vi får även en förtitt därifrån.

ONSDAG 25 augusti
Nils Petter Löfstedt
Bilderna är från debutboken Club 13 och utspelar sig mestadels i Malmö, nattetid, och handlar om Nils Petters relation till staden och sina vänner. Nils Petter arbetar nu med sin andra bok, Piren, som berättar om när han tillsammans med sin vän Erik Vestman byggde ett vardagsrum under en pir i utkanten av Malmö.

TORSDAG 26 augusti
Jessica Silversaga
Jessica Silversaga visar under Malmöfestivalen en serie svartvita dagboksbilder, fotograferade under en lång vinter som så småningom övergår till sommar. Jessica fotograferar helst analogt och gärna med gamla kameror och egenbyggda objektiv.

FREDAG 27 augusti
Pieter Ten Hoopen
Hungry Horse är en liten stad belägen i mitten av Rocky Mountains. Byn är uppkallad efter två hästar, Tex och Jerry, de sprang ut i vildmarken och återvände efter två månader, magra in till benet och extremt hungriga. Som så många andra småstäder på den amerikanska landsbygden kämpar Hungry Horse med en ökande arbetslöshet och stigande priser på mark och fastigheter.

 



Publicerad 2010-08-10.

1 Kommentarer

Matias 2010-08-10 23:20  
Hm, jag som tänkt fly festivalen i vanlig ordning. Får kanske pallra mig dit ända :)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS