Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotografiska har besökts av över 100.000 personer

Fotografiska har besökts av över 100.000 personer

Foto: Fotografiska. 

Sveriges nya museum för samtida fotografi har sedan premiäröppningen i maj besökts av över 100.000 personer. Det innebär i snitt 1250 besökare per dag under två månaders tid.

Den etthundratusende personen klev in på Fotografiska på tisdag förmiddag. För att fira besökarsuccén förlänger nu Fotografiska utställningen med Annie Leibovitz till den 19 september.

Det var den 21 maj som Fotografiska premiäröppnade i Stora Tullhuset på Stadsgården i Stockholm. Med 2500 kvadratmeter utställningsyta och generösa öppettider (klockan 10-21, 362 dagar om året) innebär besökarsuccén ett kvitto för det hårda arbetet bakom satsningen med fotomuseet.
- Vi är oerhört glada och stolta över den enorma bekräftelse som detta innebär för Fotografiska. 100.000 besökare på 80 dagar visar dessutom på ett stort intresse för och en uppenbar efterfrågan på samtida fotografi, säger Jan Broman, VD och grundare.

För samtliga öppningsutställningar gäller följande:
Annie Leibovitz: A Photographer’s Life, 1990-2005 (t.o.m. 19 september)
Lennart Nilsson Ett barn blir till (t.o.m. 5 september)
Vee Speers The Birthday Party (t.o.m. 5 september)
Joel Peter Witkins Bodies (t.o.m. 22 augusti)
Anders Petersen Froom Back Home (t.o.m. 5 september)

I september öppnar nya utställningarna: Fashion – modefotografi genom tiderna, Sandy Skoglunds The Artificial Mirror och Pieter ten Hoopens Stockholm.

http://fotografiska.eu/



Publicerad 2010-08-10.

1 Kommentarer

HRL 2010-08-14 19:21  
Jag är en av de 100 000. Kollade Leibovitz bilder för nån månad sedan.
Ganska blandad kompott. Förresten, en lite fånig omständighet; en hög & lång skärm fullsatt med div oinramade bilder stod mot en rad fönster... riktigt svårt att se bilderna i det rätt besvärande motljuset. Mejlade nån tanta på Fotografiska, men hon orkade tinte svara.

L:s bilder på förra omgången regeringspolikter i USA fascinerade mig särskilt.

/RL
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS