Annons
Artiklar > Björn Abelin bakom fotobok med tatueringar

Björn Abelin bakom fotobok med tatueringar

Foto: Björn Abelin. 

Författaren Elisabeth Åsbrung och fotografen Björn Abelin är aktuella med boken ”Bläck: Tatueringar  hud minnen” om tatuerade människor.

Björn Abelin har arbetat med tatueringsprojektet i sex år. Att han skulle porträttera tatuerade människor var något han mest gled in i. I en intervju i DN säger Björn Abelin att han alltid fascinerats av människans önskan att höra till, att vara en del av en grupp och ändå vara speciell och sticka ut. I det tidigare projektet ”Escapes” skildrade han landskap, den mångfacetterade ytan som täcker jorden - kanske inte helt olikt projektet om tatueringar.

– Då såg jag på naturen som en kropp. På något sätt flöt de här sakerna ihop och blev ett projekt om kroppens landskap, säger Björn om sina båda arbeten.

Utställningen ”InkCorporated” med bilder från nya boken har även visats (och är fortfarande aktuell) på Kulturhuset i Stockholm mellan den 30 april till 15 augusti. Alltså finns det en chans att se utställningen till och med söndag denna vecka.

Läs mer om Björn och Elisabeths nya bok i DN’s intervju, den hittar du här.



Publicerad 2010-08-12.



5 Kommentarer

Soms 2010-08-12 11:24  
Det har blivit populärt med "Gaddar"-böcker.
"Tatuering : handbok för nybörjare och inspiration för redan gaddade" som är skriven av Engvall/Öberg/Almblad har också precis kommit ut.

Jag har själv inga "Gaddningar" men man blir ju litet sugen emellanåt. Man är kanske för gammal för att skaffa när man 36år?

Någon som vet om ”Bläck: Tatueringar hud minnen” har kommit till bokhandlen ännu? Eller är den så aktuell att den "är på väg ut"?
Metalnea 2010-08-12 14:12  
Blir sugen att både skaffa boken och att skaffa en till tatuering.
Andreas: Man bli aldrig för gammal. Vi överraskade vår mamma på 50-årsdagen med en tatuering. Hon hade ingen sen tidigare.
Enicar 2010-08-12 21:12  
Jag är inte så sugen på att tatuera mig. Nej.. eller.. ja, kanske en räv bakom örat.
Tveljus 2010-08-12 22:05  
Namnet på författarinnan är Elisabeth Åsbrink, inte Åsbrung.

@Andreas: Boken kommer ut om ungefär två veckor har jag för mig.
yens 2010-08-13 07:30  
Det är väl klart hon heter Åsbr-ink... ;-)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS