Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nya skärmar från Eizo

Nya skärmar från Eizo

PRessmeddelande från Eizo


Eizo introducerar Creator Edition (CE) serien - Två nya tillskott till ColorEdge® familjens professionella LCD-skärmar

Eizo Europe AB (”EIZO) fortsätter att bredda sitt utbud av LCD-skärmar för professionella användare inom design, bild och grafik med två WideScreen skärmar, CE210W (21”) och CE240W (24”). Båda dessa modellerna ger större horisontell bildyta tack vare WideScreen formatet, de har extra hög ljusstyrka och snabba svarstider vilket öppnar upp nya användningsområden som videoredigering och animeringar med kalibrerade inställningar.


C210W


C240W

ColorEdge CE erbjuder många egenskaper för noggrannhet och kontroll över färgåtergivningen. Med Eizo:s egenutvecklade teknik får man en 14-bitars färghantering som ger en bättre färgåtergivning av mörka partier samt en bättre kalibrering av skärmen. För att säkerställa perfekt färgåtergivning är varje ColorEdge CE240W och CE210W fabrikskalibrerad med avancerad utrustning som har högsta möjliga precision. Detta görs genom att varje skärm mäts och kalibreras i 256 steg för varje färg (röd, grön, blå). Gammavärdet kan sedan justeras av användaren efter egna önskemål utan försämring av gråbalansen eller bandningar i gråskalan.

ColorEdge CE210W och CE240W har bredbild i formatet 16:10 med 1680x1050 respektive 1920x1200 i upplösning vilket ger betydligt större utrymme horisontellt jämfört med skärmar som har 4:3 format. Detta ger möjlighet att visa två A4 sidor samtidigt som alla verktygsfönster får plats på sidorna utan överlappning. Widescreen-formatet är också en fördel vid visning av film som har formatet 16:9.

Den Eizo-utvecklade mjukvaran, ColorNavigator CE, medföljer ColorEdge CE-modellerna och är kompatibel med operativsystemen Mac OS X 10.2 eller nyare för Macintosh® och Windows® 2000/XP för PC. Gränssnittet är intuitivt och enkelt att använda; ställ in önskade värden för ljusstyrka, svartnivå, vittemperatur samt gammavärde och kalibrera sedan med en kompatibel kalibrator t.ex. GretagMacbeth® Eye-One™, X-Rite’s® Monaco Optix™ eller ColorVision’s® Spyder™ (säljs separat). ColorNavigator CE gör det möjligt att hårdvarukalibrera skärmarna snabbt och enkelt. Efter kalibreringen sparas en ColorSync eller ICC-profil med de kalibrerade värdena.

En konstant nivå på ljusstyrka är kritisk för en korrekt återvisning av färger och ColorEdge CE-skärmarna har en patenterad inbyggd mätsensor som säkerställer en jämn ljusstyrka. Din skärm är stabil 30 sekunder efter uppstart och utan fluktuationer som annars är vanligt.

ColorEdge CE210W och CE240W har en ljusstyrka på 450 cd/m² och kontrastförhållande 1000:1 vilket gör dem idealiska för filmredigering och andra applikationer som behöver högre ljusstyrka än vad en normal skärm ger. Den inbyggda ’Overdrive’ funktionen snabbar upp svarstiderna för mellantoner (grått till grått) till låga 8 ms för skarp bild vid uppspelning av rörliga bilder.

Designen förenar många egenskaper för att göra skärmen praktisk och lätthanterlig. Eizo:s ’ArcSwing 2’ fot ger en bågformad justering av panelen som gör det möjligt att höja skärmen till nära ögonhöjd eller sänka den ner till bordsytan med bibehållen, korrekt vinkel mot ögonen. Den kan vridas 172° åt båda hållen så att skärmen enkelt kan visas för en person som sitter i närheten, eller för bekväm åtkomst till USB-anslutningarna på sidan. Båda modellerna levereras i svart utförande.

ColorEdge CE-skärmarna har dubbla DVI-I ingångar för digital alternativt analog anslutning och inbyggt USB-nav. USB-navet har två portar placerade på vänster sida av skärmen för enkel åtkomst vid anslutning av tillbehör, såsom digitalkameror och MP3-spelare.

Tillgänglighet
ColorEdge CE210W och CE240W kommer att finnas tillgängliga från slutet av April.
CE210W kommer att kosta c:a 11 490kr och CE240W c:a 16 900kr, båda priserna är exklusive moms.

Garantivillkor
Båda modellerna har Eizo:s unika garanti på 5 år eller maximalt 30 000 timmars driftstid.

Publicerad 2006-04-11.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS