Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotografiska visar unika Andy Warhol-bilder

Fotografiska visar unika Andy Warhol-bilder

Foto: Cristopher Makos,

Den 10 december inviger Fotografiska som första plats i världen utställningen ”Lady Warhol” av Christopher Makos. En förvandling från popkulturens kanske främsta tolkare och bildkonstnär till sitt alter ego, Lady Warhol.

Åtta peruker, två dagars poserande och 16 kontaktkartor ger en unik porträttserie av Warhol som vi aldrig sett honom tidigare.

Bildberättelsen "Lady Warhol" är resultatet av två vänners intensiva arbete under ett par dagar år 1981. De 50 porträtt som utgör kärnan i projektet visar en blek Andy Warhol i skjorta och slips mot en vit vägg. Med hjälp av peruker, make up och poser intar Andy Warhol sitt alter ego, Lady Warhol.

- Andy visade sällan den här sidan för allmänheten. Han var på något sätt obekväm rollen, trots att den var en del av honom. Men vi kunde vara avslappnade tillsammans vilket tillät Lady Warhol att komma fram i den här bildserien. Jag ser både en öppenhet och en sårbarheten mitt i hans behov av att synas, säger fotografen Cristopher Makos.

Utställningen är kurerad av La Fábrica i Madrid och visar 50 bilder ur originalsviten på 349 bilder.

Christopher Makos kommer till Stockholm och exklusivt för media gör han en nära och personlig visning av sitt samarbete med Warhol. Fotosidan återkommer med datum och tider.



Publicerad 2010-10-24.

1 Kommentarer

Lars Forslin 2010-10-25 16:43  
Oj, vad intresserad jag blir!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS