Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Digitala systemkameror förbjuds i Kuwait

Digitala systemkameror förbjuds i Kuwait

Nyhetstidningen Kuwait Times uppger att Kuwait nu förbjuder användningen av digitala systemkameror på offentliga platser. Enligt artikeln finns det dock ett undant; fotografering av bildjournalistiska skäl.

Det verkar som DSRL-kamerorna får människor att känna sig obekväma, i alla fall om man får tro artikeln i Kuwait Times.

Majed Al-Saqer uppger i artikeln att han ibland blir stoppad i sin bil när han har sin kamera med sig, som om han planerade att döda någon med den. "He said that he isn't sure what the real problem is, whether it is people taking photos of each other or the size of the camera", skriver Kuwait Times fortsättningsvis.

Läs hela artikeln här.



Publicerad 2010-11-25.

7 Kommentarer

Sten-Åke Sändh 2010-11-26 11:55  
Tror många fotografer underskattar detta problem. Stora kameror med stora långa objektiv gör att folk börjar bete sig konstigt ibland. Men egentligen borde väl folk vara betydligt mer på sin vakt mot kameramobiler. De finns ju överallt och det är alltid någon som är där och filmar när något händer som folk inte vill ha dokumenterat. Det är väl betydligt mer sällan det finns en DSLR på plats.

Kan ju tänka mig att en del i Kuwait inte är så bekväma om det dokumenteras att de är ute och "smyger" med "fel" personer. Äktenskapsbrott är på "allvar" i många fler länder än Kuwait.
Lowan 2010-11-26 18:00  
Än en gång; Tack för att jag föddes och bor i Sverige!
Angshed 2010-11-26 22:33  
Jag har märkt detta också i Sverige, men skillnaden är väl att svenskar i större utsträckning knyter näven i fickan än att faktiskt gå fram och säga till.
paco 2010-11-27 20:31  
Något förbud finns inte.
MrGeek 2010-12-02 15:18  
Det här är inte på riktigt. Fotosidan har inte kontrollerat källan.
Anders Norén 2010-12-02 15:50  
Förutom att det hela tydligen bara var ett missförstånd eller ett rykte så betyder DSLR givetvis inte "digital systemkamera".
lion-62 2010-12-03 16:28  
Heja Kuwait!
Jag skriver med "glimten i ögat", men dock med ett n-å-g-o-t gåtfullt "Mona-Lisaleende"... Ha!

Mvh: L.C.Stefan Strandberg, HFK
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS