Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Adobe CS5 ersätts av CS5.5

Adobe CS5 ersätts av CS5.5

Ett år efter introduktionen av Adobe Creative Suite 5 är det dags för CS5.5. En del av programmen i programsviten uppgraderas till 5.5 medan andra till 5.1. En av nyheterna i nya Photohop är att programmet kan fjärrstyras.

De program som uppgraderas till 5.1 har fått ett fåtal nya funktioner. Några av dessa program är Photoshop, Bridge och Illustrator. Uppgraderingar till 5.1 är kostnadsfria.

Den huvudsakliga förändringen i Photoshop 5.1 är möjligheten att fjärrstyra programet. Det innebär att utvecklare kan använda Photoshops bildbehandlingsmotor som en del i andra program. Nyttan av detta kommer att visa sig framöver då smarta utvecklare kan dra nytta av Photoshops styrka och möjligheter i olika apparater och program.

Indesign har fått en större uppgradering till 5.5 för att lättare kunna producera dokument för ipad och android-enheter.

Videoredigeringsprogrammet Premiere har fått stöd för kraftigare grafikkort. I webbdesignprogrammet Dreamweaver kan man skapa appar för iphone och android-enheter.

Läs mer om nya funktioner i Design premium-paketet här.

Nytt i Master collection



Publicerad 2011-04-11.

4 Kommentarer

David Bicho 2011-04-12 00:03  
...drömmen om ett externt bord med "alla" reglage direkt åtkomliga kommer närmare så sakteliga. Såsom video-gradingsystemen varit sen urminnes tider...
tonynot 2011-04-13 00:58  
Jag köpte Produktion Premium CS5 förra månaden, vilket kändes lite surt att behöva betala för en uppgradering redan. Men jag pratade med Adobe, och får CS5.5 gratis. Vet dock ej när man behöver ha köpt sin licens, för att få uppgraderingen.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS