Annons
Artiklar > Photo-Eye listar årets bästa fotoböcker

Photo-Eye listar årets bästa fotoböcker

Varje år listar Photo-Eye en summering med favoriter av utgivna fotoböcker under det gångna året. Bland 2011-års fotoböcker hittar vi bland annat de svenska fotograferna Hanna Liden och Nils Petter Löfstedt.

Gatukonstprojektet Piren utspelade sig i Malmö under 2009. Fotografen Nils Petter Löfstedt och konstnären Erik Vestman arbetade i sex månader med att omvandla ett kryputrymme under en pir till ett hemligt vardagsrum. Nils Petter fotograferade under resans gång, något som utmynnade i en utställning på Fotografiska under 2011 och boken "The Pier".

Photo-Eye har listat "The Pier" som en av de mest spännande fotoböckerna under 2011. En annan svensk fotograf som är med på listan är New York-baserade Hanna Liden, som med sin bok "Out of my mind... Back in five minutes" har kombinerat en fotografisk dagboksdokumentation med konstinstallationer.
Läs mer om boken här.

Hela listan: The best books of 2011.




Publicerad 2012-01-02.

1 Kommentarer

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS