Annons
Artiklar > Nick Brandts djurporträtt på Dunkers

Nick Brandts djurporträtt på Dunkers

Nick Brandts utställning på Fotografiska i Stockholm blev en publiksuccé. Nu kommer utställningen till Dunkers kulturhus i Helsingborg.

På fredag den 8 februari är det vernissage klockan 18-20 på Dunkers kulturhus för Nick Brandts utställning med svartvita djurporträtt. Utställningen pågår till den 19 maj 2013.

Nick Brandt ser sina bilder som just djurporträtt och inte som vanliga naturbilder. Därför är inte bilderna tagna med långa teleobjektiv.
– Man tar inte ett porträtt av en människa på trettio meters håll och tror att bilden ska visa hennes själ; man går närmare, säger han.

Utställningen innehåller 63 fotografi i stort format från tre olika projekt.

Alla bilder: Copyright Nick Brandt



Publicerad 2013-02-05.

3 Kommentarer

andersm73 2013-02-05 15:19  
Kul! Såg hans bilder på Fotografiska häromåret, o. då var det just lejonporträttet man minns speciellt.
Agneta Viklund 2013-02-05 16:24  
En fantastisk fotograf som som verkligen fångar DET hos djuren. Har köpt hans bok om bl a Lejonen och Elefanterna och jag tröttnar aldrig att titta i den. Den utställningen skulle jag inte missa om jag hade möjlighet att se den.
Lifestyle photography 2013-02-10 10:46  
Tittade på utställningen i fredags. Fantastiskt!! Nick har genom sina närgående bilder lyckats porträtterat djurens personlighet och ångestladdade
uttryck på ett sätt jag aldrig sett innan. Helt klart värt att ta sig till Helsingborg och kolla.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS