Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin nr 3 - 2009

Fotosidan Magasin nr 3 - 2009

FOTOMINNEN DU VILL GLÖMMA
Det är inte alltid en fotosession går som planerat. Allt från myggor till tomma batterier kan bli otrevliga överraskningar. Fotosidans medlemmar berättar om sina fotominnen.

HÖG PÅ JOBBET
Ska du ta bra bilder i 75 kilometer i timmen hängandes från en skärm högt ovan mark gäller det att vara fokuserad. Vi följde med flygfotografen Anders Kjellberg upp bland molnen.

INTIMITET
Alexander Bergström berör, provocerar och ger ofta upphov till starka reaktioner i webbforumen. Men det är intimitet snarare än nakenhet han strävar efter i sina bilder.

GLÖMDA RUM
Vi har tittat närmare på trenden att leta upp och fotografera platser som civilisationen har övergivit – ödefoto. Genrens starkaste profil Jan Jörnmark berättar om sin passion.

FOTOBOKSSPECIAL: FÖRVERKLIGA DRÖMMEN!
Fotografen Anna Clarén och förläggaren Gösta Flemming berättar hur det går till att ge ut en fotobok. För dig som vill gå den korta vägen har vi testat sex webbtjänster.

MAKRO
Det här är avdelningen för dig som gillar att gå riktigt nära. Stina Deurell är känd för att hitta ovanliga och spännande utsnitt av verkligheten. Här säger hon vad hon tycker om dina bilder.

ÄVENTYR
Mattias Fredriksson är van vid att fotografera under tuffa förhållanden, med lavinfaran ständigt närvarande.Han har tittat på läsarnas äventyrsbilder och delar med sig av värdefulla tips.

STUDIO
Det går åt mycket fiskelina, tejp och häftmassa i Klara G:s studio. Som en scenograf bygger hon upp sina bilder innan hon börjar fotografera. Här tycker hon till om dina studiobilder.

DIGITAL EFTERBEHANDLING
Photoshop är en pensel som du måste lära dig att använda, säger Fredrik Ödman, som tänker som en målare när han arbetar. Här bedömer han hur du har lyckats med efterbehandlingen.

TEMA: OMTANKE
Bildbyrån Johnérs tittar på läsarnas bilder och bedömer hur pass väl de fångar detta nummers tema: omtanke. Den bild som de tror har störst kommersiell potential tar de in till försäljning.

TIPS & TRICKS
Det är inte bara supermodeller som vill se snygga ut på bild. Lär dig att retuschera, steg för steg.

FIXA EGNA PRYLAR
Många dyra fototillbehör kan du enkelt bygga ihop själv av prylar som bara ligger och skräpar. Vi visar hur.

Publicerad 2009-10-27.
Köp prenumeration

Du kan läsa alla gamla nummer direkt efter köp.

Artiklar i detta nummer

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS