Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin nr 4 - 2009

Fotosidan Magasin nr 4 - 2009

FOTORESOR VI MINNS
Fotosidans medlemmar berättar om sina bästa reseminnen. Allt från isbjörnar utanför Svalbard till mördarskalbaggar i Sydafrika.

VIMMELFOTO
Vi följde med vimmelfotografen Ivan Da Silva i nattminglet på Café Opera för att fotografera de rika och berömda. Vad har Pélé, Maradona och Arne Weise gemensamt? Läs vidare!

KRISTIN KASPERSEN
Hon har bara haft foto som hobby i några år, men känner redan en lust att ta det till nästa nivå. Kristin Kaspersen visar sina bilder och berättar om sin relation till fotograferandet.

FOTOSTUDIO – SÅ BYGGER DU DIN EGEN
Allt du behöver veta för att bygga om ditt vardagsrum till en fotostudio. Du får dessutom lära dig hur du sätter ljus för modell- och produktfoto i din studio.

PROFILEN
På dagarna är hon fotoassistent åt Calle Stoltz, och på kvällarna bygger hon upp sin egen portfolio. Snart är Nina Holma redo att stå på egna ben i modevärlden.

HUSDJUR
Eivor Rasehorn är en av Sveriges främsta hund- och kattfotografer. I detta nummer har hon tittat på läsarnas hus­djursbilder och delar med sig av sina sina erfarenheter.

MOTORSPORT
Detta är genren för dig som gillar dammiga vägar, rykande motorer och sprutande lera. Vår expert på motorsportfoto är i detta nummer Per Hammarsjö, och han delar ut ris och ros.

ARKITEKTUR
Rena, abstrakta ytor och bilder utan människor är det som gäller när arkitekturfotograf Lennart Durehed får välja. Här visar han sina egna bilder och bedömer läsarnas alster.

SKÄRGÅRD & HAV
Sören Colbing har ensamrätt på namnet Skärgårdsfotografen. Han tipsar om vad du ska tänka på när du fotograferar hav och skärgård. Det blir såklart också kritik på läsarbilder.

TEMA: HÖSTMYS
Bildbyrån Folio kritiserar läsarnas bilder och bedömer hur väl de fångar temat höstmys. Den bild som de tror har störst kommersiell potential tar de in till försäljning.

BILDHJÄLPEN
Vår Photoshopexpert Jonas Valtersson visar i steg för steg-guider hur läsarnas bilder kan bli ännu bättre.

TIPS & TRICKS
Så undviker du nybörjarfelen i Photo­shop, tar bort dubbelhakor och får till en Lomo-effekt med sepiaton.

Publicerad 2009-10-27.
Köp prenumeration

Du kan läsa alla gamla nummer direkt efter köp.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS