Annons
Artiklar > Andreas Ragnarsson får BLF:s stora stipendium

Andreas Ragnarsson får BLF:s stora stipendium

Foto: Andreas Ragnarsson. 

Nu är 2010 års BLF-stipendiater utsedda. Det stora stipendiet på 25.000 kronor går till Andreas Ragnarsson för sina dokumentära bilder från det västsahariska flyktinglägret Smara.

Andreas Ragnarsson, Lund, fick det stora stipendiet för att på ett levande och gripande sätt lyckas förena sitt sociala engagemang som fotograf:
"Fotografierna synliggör de förödande men bortglömda konsekvenserna för 
168 000 människor som 30 år efter att vapnen
tystnat fortfarande lever i misär. Samtidigt skildrar de också hopp, drömmar och glädje", skriver BLF.

BLF:s Utvecklingsstipendium på 10 000:- går till Jessica Nettelbladt, Malmö:
"Med sitt inlevelsefulla och fördomsfria sätt att arbeta med människor i svåra livssituationer skapar hon en framtoning som engagerar och rör om. Ett exempel är radiodokumentären ”Under stjärnorna i Malmö” som 2008 blev uttagen av Sveriges Radio till Prix Europa. Den ska nu bli film, och skapandeprocessen kommer delvis att ske inom masterprogrammet vid Filmhögskolan."

BLF:s Studerandestipendium 10 000:- går till Sigrid Malmgren, Sundsvall:
"Sigrid går för närvarande andra året på den treåriga bildjournalistutbildningen vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Stipendiet kommer att möjliggöra en oavlönad 5-månaders utlandspraktik i Berlin våren 2011 som bildjournalist på detengelskspråkiga magasinet Exberliner."

Bildleverantörernas förenings styrelse delade ut stipendier för 45.000 kr på årsmötet den 21 oktober 2010. Det var rekordmånga ansökningar i år. Målet med BLF:s stipendier är att främja utvecklingen inom svensk fotografi och film.

Läs mer om BLF-stipendierna på hemsidan:
http://www.blf.se



Publicerad 2010-10-22.

Foto: Andreas Ragnarsson.

Foto: Jessica Nettelbladt.

Foto: Sigrid Malmgren.

Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS