Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Årets bild får konkurrens

Årets bild får konkurrens

Jonas Lemberg, som tidigare varit general för Årets Bild, startar nu upp fototävlingen The Photo Award. Några skillnader mot Årets bild är att prissumman kommer att vara högre och att tävlingen kommer vara öppen även för amatörer.

– Det behövs en ny, oberoende fototävling som stöd till journalistiskt fotografi, säger Jonas Lemberg till Journalisten.se.

Syftet med tävlingen är att förbättra kvaliteten på den journalistiska bilden och stärka de professionella fotografernas position. 30 000 dollar i prispengar ska locka många fotografer till tävlingen. En nyhet är också att tävlingen vill ge tillbaka något till dem som porträtteras, eftersom bildjournalistik ofta handlar om att dokumentera misär och konflikter.

Man kan börja skicka in sina bidrag den 25 augusti.
Läs mer på ThePhotoAward.com.
Läs mer intervjun med Jonas Lemberg i Journalisten.

Publicerad 2008-08-20.

2 Kommentarer

Alve Henricson 2008-08-20 13:16  
Jag uppskattar verkligen alla Fotosidans "Artiklar och nyheter". Här får man allt samlat och slipper söka själv på nätet.
Tack för detta!
ekfeldt 2008-08-21 13:56  
Håller med!
Som den här artikeln t.ex. Kan bli guld värd vi rätt tillfälle :)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS