Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Arla ändrar tävlingsregler efter kritik

Arla ändrar tävlingsregler efter kritik

Arla anordnar en fototävling där de vill ha in bilder på glada kor. Förstapriset är en träff med fotografen Mattias Klum. Kruxet var bara att Arla förbehöll sig rätten till alla inskickade bilder för evigt.

I och med att Arla tog över den kommersiella rätten till upphovsrätten skulle det innebära att fotografen inte har rätt att sälja bilden. I en intervju med Kamera & bild avfärdade Arla all kritik, men de har sedan backat och gått med på att ändra reglerna.

Publicerad 2009-05-13.

6 Kommentarer

dokido 2009-05-13 22:11  
gör mig illamående när alla storbolag gör som de vill, hoppas de (storbolagen) inte tar över internet också (in this shitty days)
HusKul 2009-05-13 23:04  
kruxet?
om man inte accepterar deras villkor så behöver man inte skicka in några bilder

jag skulle bli sk*t glad om dom använde mina bilder
om man är ute efter att tjäna pengar så kan man sälja sina bilder

tänker jag fel nu?
Kleban 2009-05-14 11:12  
att få sin bild publicerad i arlas kampanjer är väl betalning nog? Det är ju grym reklam för en själv.
gogreen 2009-05-14 13:08  
Olin; Lite sent att hoppas nu när dom redan gjort det...
cw-op 2009-05-15 11:24  
Självklart äger fotografen upphovsrätten till sin egen bild. Ett axiom! Klokt av ARLA att tänka till och ändra reglerna. Vore inte fel om fler mediekåta egon satte sig in i problematiken isf att lägga sig raklånga på rygg bara för att få chansen att synas(C;? JANNE
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS