Annons
Artiklar > Brittisk partiledare väcker debatt efter retuschering

Brittisk partiledare väcker debatt efter retuschering

Från vänster: En bild på den brittiska partiledaren Cameron och till höger den retuscherade bilden från kampanjen - där han knappt liknar sig själv.
Den brittiska valrörelsen har blivit upphettad i och med en retuscheringen på partiledaren David Cameron - som har fått sig en rejäl föryngring på valaffischerna.

I valet 1991 fick Socialdemokraterna hård kritik för att Mona Sahlin skulle ha varit allt för stylad på valaffischerna. Affisch-Mona såg inte alls ut som verkligenheten Mona, kunde man höra bland de kritiska rösterna. Nu har en liknande händelse inträffat i den brittiska valrörelsen.

Partiledaren David Cameron och hans konservativa parti har i två år lett över regeringspartiet Labour i opionsundersökningarna och sett ut att gå mot en säker seger - men nu skojar alla med partiledaren Cameron, som är sig olik och väldigt genomstylad på affischerna, skriver Resumé.
Partiet inledde 2010 med en kampanj på utomhustavlor där partiledaren lovar skära ned det brittiska budgetunderskottet utan att det ska gå ut över den nationella sjukvården. Men affisch-Cameron är kraftigt tillrättalagd - reklambyrån har i Photoshop gjort rejäla föryngringar i hans utseende.

- Det är inte jag som gör fotografierna eller affischerna. Men det jag står bakom är löftet på affischen att vi ska minska underskottet utan att det går ut över sjukvården, har en pressad Cameron uttalat sig om i BBC Radio 4.

Publicerad 2010-02-27.

Den omtalade kampanjen.

Labours parodi på Torys reklam.

13 Kommentarer

Altari 2010-02-27 16:16  
So? alla borde la veta vi detta laget att dom flesta reklam affischerna är uppfräschade. Även om det är mer av politiska själ.
pettisson 2010-02-27 16:36  
Det var dåligt retuscherat ^_^
the_Rose 2010-02-27 19:04  
Haha, har man inget vettigt att argumentera om vad gäller politiken så kan man ju diskutera ytligheter.

Jag tycker inte att någon av bilderna ser särskilt retucherad ut. Den högra har ju lite mer smickrande vinkel och ansiktsutryck och så ser han lite sminkad ut. Kanske att de dragit in kinderna lite i PS för att kapa några kilo men i övrigt är det inget mästarjobb direkt, och ljussättningen tycker jag är väldigt tråkig också.

//Mårten http://blog.martenkeijser.se
Gustav Hansson 2010-02-27 22:39  
i agree ... inge bra retuch.
Altari 2010-02-28 01:42  
ne inge bra retush.. mycket högre panna ju.. vem vill ha det liksom :P
Benganbus 2010-02-28 18:06  
Himmel va hemskt! ;)
Å jag har sett hur dom sminkar folk på TV också! ;)

Men budskapet, vad som säger alltså, borde väl vara mer intressant...!? :)
mayro 2010-02-28 18:16  
Jisses. Han loosar ju på att "snyggas till" med ..

Karl´n ser ju sliskig ut enbart... Som en hal bilskojare typ..

En feja som hans skulle jag inte känna förtroende för..

Det var från den känslomässigt sidan det..

Från min manliga sida så anser jag sådant fjanteri är omanligt samt ej vuxet. Och jag röstar inte på barnsliga mäniskor som inte står för vilka dom är eller vilken ålder dom har..

Jag förstår faktiskt att folk reagerar negativt på sådant här ..
kokkaffe 2010-03-01 11:10  
I politikens värld där motståndarna söker efter små små smutsiga halmstrån för att misskreditera. Så är de rätt uppenbart att en såndan sak skulle upptäckas och göra rabalder av. Så i min mening straffar synden sig själv. Med tanke på hur lite politiker i england har att säga om sin egen valkampanj betvivlar ja att de han som begrärt de utan någon "image cordinator" eller annan fånig människa. Hoppas andra tar lärdom nu. Man ska inte ljuga, särskilt inte på gigantiska bilder när man är politiker.
Hans Andersson 2010-03-01 12:13  
Retushen kan inte hjälpa hans stela och kalla blick i varket fall.

Skulle inte ens köpa en begagnad bil av den människan.
Måns H 2010-03-01 18:43  
Kan det vara samma bild? Jag tycker fixade bilden verkar tagen med kortare brännvidd, annan vinkel på axlarna, ingen slips-----men ingen skjortknapp heller klart att llt är mer eller mindre möjligt i Ps

Karln ser mer trovärdig ut t v, en engelsman med stiff upper lip
lumor_ 2010-03-01 23:28  
Missvisande bildtext här på FS. Det är ju två olika bilder, med olika vinkel och olika ljussättning. Sådant kan göra lika mycket som PS för bildens uttryck. Troligen är båda bilderna retuscherade. (Bilden är för övrigt ett montage :) )
cawi 2010-03-05 08:16  
"Knappt liknar sig själv" ???
Är Jessica Silversaga blind? Eller har hon bara försökt hitta på en klatchig bildtext som ska verka lite rolig? Speciellt sanningsenlig är den ju inte i vart fall.

Merläsning

ANNONS