Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Europas bästa panoramabild tagen av svensk fotograf

Europas bästa panoramabild tagen av svensk fotograf

Över 2000 bilder tävlade i Photo of Europe som arrangerades av MSN och Fotoguiden. Segraren blev Jonas Carlsson från Ingarö med sin bild "Place du Pantheon".

– Jag är jätteglad och stolt över att ha vunnit, det trodde jag inte. Tävlingen var annorlunda och med ett roligt tema. Jag visste direkt att jag ville ställa upp med min bild på Place du Pantheon, säger Jonas Carlson, vinnare i Photo of Europe.

Urvalet gick till så att en europeisk domarpanel först valde ut ett antal bilder efter kreativitet, framställning, innehåll och originalitet. De bilder som valdes ut gick sen vidare till en röstning där hela Europas befolkning hade möjlighet att lägga en röst.

– Jag tror att min bild är attraktiv i folks ögon på grund av det fina ljuset som lyser upp byggnaderna. Ljuset i kombination med den blå himlen med de mörka molnen gör dessutom fotografiet dramatiskt, vilket var orsaken till att jag valde den, säger Jonas Carlson.

Domarpanelen bestod av Magnus Frödeberg, Ian Farrel, Lyn Hughes och Tom Ang.

Publicerad 2008-08-05.

3 Kommentarer

tober 2008-08-05 11:49  
Ingen länk till var man kan se bilden större och gärna andra bidrag?
danieljansson 2008-08-05 14:23  
Det tråkiga med den tävlingen var ju att panorama bilden var tvungen att vara ihopklippt med något verktyg som MSN har i något webalbum eller hur det nu var. Jag hade själv tänkt att ställa upp först innan jag såg detta krav.
Rhodos 2008-08-05 19:29  
Här är länken till Jonas Carlson´s panoramasida
http://www.virtualsweden.se/default.asp
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS