Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fågelliv i Malmö ska bli fotobok - med din hjälp!

Fågelliv i Malmö ska bli fotobok - med din hjälp!

Nu drar fototävlingen Fåglarnas Malmö igång där möten mellan fåglar, människor och Malmö ska dokumenteras. Den som deltar har chans att bli publicerad i fotoboken med samma namn och vinna fina priser.

– Trots alla globala fågelskyddsbekymmer är det också viktigt att uppmärksamma de fåglar som finns i vardagen och väcker känslor hos sina betraktare, de får inte glömmas. Fåglarnas Malmö skall påminna om dem och våra relationer till dem, säger Erik Hirschfeld, ansvarig för projektet.

Bilderna som tävlar måste innehålla minst en fågel och vara tagna i Malmö kommun. Allt från talgoxen som piggar upp tanter på ålderdomshemmet till fågelskådaren som blir eld och lågor över en taigasångare från Sibirien i Slottsparken godtas.

I potten finns en mängd fina priser, och förutom fågelkikaren värd 7 500 kronor kan du vinna ett kolfiberstativ (värt 4 200 kronor) en kameraväska (värd 2 500 kronor) och en spionkamera (värd 2 300 kronor). I juryn sitter naturfotograferna Jan-Michael Breider, Staffan Widstrand och Erik Hirschfeld. Den som vill bidra har god tid på sig. Sista datumet att skicka in är den 31 december 2009.

Publicerad 2009-04-20.

4 Kommentarer

Catie 2009-04-20 19:52  
Man får dock inte ha publicerat bilden ngn annanstans, dvs inga FS-bilder...
ekfeldt 2009-04-20 20:03  
Bra att veta.
Kul idé!
pgx 2009-04-21 07:56  
Nu är det inte bara kommuner och vanliga företag som vill ha gratisbilder via tävlingar.

Nu vill även förlag som Hirschfeld Media inte längre betala för innehållet i boken som man ska tjäna pengar på! Detta var nog det värsta exemplet på snyltare någonsin hittills har det handlat om gratis bilder till en gratiskatalog eller kommunens reklambroschyr, nu handlar det om att få gratisbilder till en kommersiell bok.

Lika illa är det att fotosidan gör reklam för dem, har de ingen koll på vilka "nyheter" de släpper igenom?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS