Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Föreläser om sju år på Arktis

Föreläser om sju år på Arktis

Nu på torsdag den 18 december föreläser fotografen Mireille de la Lez på Skandiateatern i Stockholm. Hon och kollegan Fredrik Granath har spenderat sju år på den arktiska packisen, och levt tätt ihop med de vilda djuren.

Föreläsningen utlovas bli ett vittnesmål från toppen av vår planet, fylld av närkontakt med världens farligaste landlevande rovdjur - isbjörnen. Det blir också berättelser om resor över sprickfyllda glaciärer, havsis som bryter upp, snöstormar, olyckor och äventyr.

Boken och projektet "Värld av is" är en berättelse om en frusen värld där klimatförändringarna har lett till snabba och dramatiska konsekvenser. Under många års intensivt fältarbete i arktis har fotografen Mireille de la Lez och producenten Fredrik Granath arbetat under extrema förhållanden. Deras expeditioner, ofta hundratals kilometer från närmaste bebyggelse, har varat i flera månader. Att leva med de vilda djuren, och lära känna dem och deras beteende anser de vara en förutsättning för unika bilder.

Bakom föreläsningen står Naturkompaniet och Albert Bonniers förlag. Entrén kostar 75 kronor. Den börjar 18.00.

Läs mer om boken "Värld av is" här.

Publicerad 2008-12-16.

1 Kommentarer

fotografmanuelek 2008-12-16 15:12  
Någon som ska gå dit? Gratis inträde om man prenumererar på äventyrsresors nyhetsbrev.

http://www.aventyrsresor.se/

(vet inte om det är för sent, men kolla annars med naturkompaniet)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS