Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotografi till salu på Kontrast

Fotografi till salu på Kontrast


Att köpa dokumentärt fotografi i Sverige har varit nästintill omöjligt. Men det vill Galleri Kontrast ändra på, genom att satsa på försäljning av dokumentärfotografi.

Imorgon onsdag den 17 december är det dags för en ny utställning med "Fotografi till salu", där drygt 20 fotografer kommer att medverka. Man kommer bland annat kunna köpa Christer Strömholms "Bleka Damen" för 5000 kronor, Ulf Berglunds "Te i Tunisien" för 12 000 kronor och Pieter ten Hoopen säljer sin "Andijan" för 8000 kronor.

Utställningen kommer att visas på Galleri Kontrast i Stockholm till och med den 25 januari, för att sedan återkomma i april/maj.

Den som är intresserad av att köpa fotografi kan också titta in på auktionsfirman Christie's idag och i morgon. De auktionerar ut fotografi på temat "Icons of Glamour & Style: The Constantiner Collection". Bland annat säljs verk av Helmut Newton, Richard Avedon, Irving Penn och Robert Mapplethorpe. Bilderna föreställer bland annat stjärnor som Marilyn Monroe, James Dean och Michaela Constantiner. Den som inte kan infinna sig på Rockafeller Center Galleries i New York kan delta i auktionen online.

Kolla in vilka bilder som säljs på Galleri Kontrast.
Christie's auktion för fotografi hittar du här.

Publicerad 2008-12-16.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS