Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotoprojekt om hårdrockarnas vardag i Sydostasien

Fotoprojekt om hårdrockarnas vardag i Sydostasien

Foto: John Resborn. 

Fotografen John Resborn har tillsammans med sin syster, journalisten och skribenten Lena Resborn, skildrat den unika hårdrocksscenen i Sydostasien. Nu är drömmen att släppa en fotobok med bilderna.

John och Lena har träffat musiker, fans, organisatörer, konstnärer och andra människor som på olika sätt är aktiva inom hårdrocksscenen i Thailand, Indonesien, Malaysia, Singapore och Filippinerna. En hemsida med projektet har precis lanserats och nu är målsättningen att släppa en fotobok.

Fotoprojektet heter "Labour of Love & Hate" och låter oss möta hårdrockarnas passionerade vardag i Sydostasien - en plats som kanske inte ter sig som vi skulle kunna tänka oss.

- Några exempel är huvudjägare på Borneo som nu för tiden spelar aggressiv musik istället för att ta huvuden, som ett sätt att visa sina förfäder att de fortfarande kan vara brutala och starka. Vi har pratat med radikala islamister i Jakarta som sprider sin halal metal för att försöka ta tillbaka vad de tycker gått förlorat - den Indonesiska identiteten, berättar John Resborn.

Se fler bilder ur projektet på hemsidan:
www.labourofloveandhate.com



Publicerad 2010-10-26.




6 Kommentarer

brakke 2010-10-26 00:41  
Grymt gubben! (och syrran!)
Såg att ni länkat det över FB så var inne på det igår, ser schysst ut!
Lycka till!
Phiggus 2010-10-26 11:49  
Men fixa länken!
Bullseye 2010-10-26 11:56  
hej alla, John Resborn här.
Askul med en sån fin artikel - hoppas ni gillar det!
Synd att länkningen inte funkar men adressen är som det står: www.labourofloveandhate.com
Det länkas bara fel via Fotosidan!
Tack för all support - uppskattas verkligen!
MVH
John
Daniel Falk 2010-10-26 13:06  
Bra! Antar att ni har varit i kontakt med Close-Up Magazine om ev artikel? De vurmar ju för asiatisk metal och scenen i allmänhet.
Bullseye 2010-10-26 13:20  
Till Daniel Falk:
hej och tack för tipset! Japp - vi har haft en artikel i nr 117 Januari 2010 om Asiatisk metal med bla recensioner av plattor därifrån och ska nu idag prata med Robban om mer! Detta är verkligen något som vi vill visa för världen och samtidigt krossa en del fördomar;)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS