Annons
Artiklar > Juryn till Scanpix Stora Fotopris 2010 klar

Juryn till Scanpix Stora Fotopris 2010 klar

Nu är juryn utsedd för årets upplaga av Scanpix Stora Fotopris. I år vill man att juryn ska ha ett mer internationellt perspektiv och därför medverkar bland annat Laura Serani och Ayperi Karabuda Ecer.

På fredag träffas juryn hos Scanpix för att nominera tre fotografer till Scanpix Stora Fotopris 2010. Årets jury är Ayperi Karabuda Ecer, Greger Ulf Nilsson, Roger Turesson, Laura Serani och Magnus Bergström. Nya namn i juryn från och med i år är Laura Serani, Roger Turesson och Magnus Bergström.

- Med den nya jurysammansättningen ska det nu bli intressant att få ett internationellt perspektiv på det svenska samhället och bidragen" säger Sara Perers, kommunikationschef på Scanpix.

Scanpix Stora Fotopris (förutom äran en summa på 100.000 kronor) går till den yrkesverksamma fotograf som juryn anser bäst ha dokumenterat det svenska samhället; på ett sätt som tar tillvara traditionell dokumentärfotografi eller som på ett nyskapande sätt bidrar till att utveckla bildjournalistiken. Bilderna ska vara tagna under de senaste tre åren.

På Re:Publics fotofestival på Södra Teatern, Mosebacken Stockholm, den 8:e oktober kommer de tre fotografer som är nominerade till priset att tillkännages. Slutligen presenteras vinnaren den 18:e november på Fotografiska.



Publicerad 2010-10-05.

Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS