Annons
Artiklar > Kameraloppis lockade stora skaror

Kameraloppis lockade stora skaror

Närmare ett tusen fotointresserade besökte lördagens kameraloppis i Stockholm. – Många var unga, summerar loppisgeneralen Mattia Marchi.

950 besökare betalade för att komma in på kameraloppisen som hölls på NTI Gymnasiet i Stockholm.
– Det är dubbelt så många besökare som förra året, betydligt fler unga och tjejer. Trots att det var fler besökare så blev det mindre trång tack vare bättre lokaler, berättar Mattia Marchi.

Inne i lokalen fanns ett 40-tal säljbord fyllda med främst gamla kameror, objektiv och tillbehör. En del sålde även film, fotoböcker och fotografier.

Responsen från besökare och säljare har varit positiv och Mattia Marchi siktar på en ny loppis till våren.
– Inget är spikat än, men det känns som om slutet på mars vore en bra tid för nästa kameraloppis. Vi får se om det blir samma ställe igen eller om det blir någon annan lokal.

I anslutning till loppisen fanns det möjlighet att prova våtplåtsteknik.



Publicerad 2015-09-27.

2 Kommentarer

fotomojje 2015-09-27 19:29  
Hade varit intressant att veta vad som köptes och vad som såldes. Ett lite mer levande rep helt enkelt.
Svar från froderberg 2015-09-27 19:38
Det var analogt som sålde bäst, främst det mest kända som Nikon och Canon FD. Fotoväskor, blixtar, stativ och annat praktiskt sålde också bra. Mer udda äldre kameror sålde sämre eftersom färre känner till och lockas av dem.

Moderna saker, det som ofta förekommer på Fotosidans annonsmarknad, var trögsålda om inte priset var ovanligt lågt. Besökarna var främst unga och äldre som letade analoga prylar.
antipop 2016-01-01 19:52  
Nästa loppis blir 9:e april! Samma ställe :) Välkomna!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS