Annons
Artiklar > Malmös fotocenter M1 allt närmare verklighet

Malmös fotocenter M1 allt närmare verklighet

En bantad version av Malmös planerade fotografiska center M1 kan öppna redan nästa år. Initiativtagaren Adam Haglund jagar just nu tillfälliga lokaler.

Den långsiktiga planen är att öppna ett stort fotografiskt center likt Fotografiska i Stockholm i ett hamnmagasin i Malmö, nära den gamla svävarterminalen. Magasinet kallas M1. Problemet är Malmö stad måste hitta alternativ mark till det företag som idag har nyttjanderätt till området kring magasinet.

Det innebär att renoveringen av M1 förmodligen inte kan påbörjas förrän 2016 och invigningen skulle då kunna ske året därpå. Adam Haglund letar därför tillfälliga lokaler.

– Vi har rätt bra kontakt med flera fastighetsägare så det ska säkert lösa sig. Kanske kommer vi att ha tillfälliga utställningar på en plats, kanske blir det så att vi håller till i flera olika lokaler tills M1 är klart, säger Adam Haglund till ETC.

I oktober beviljades projektet ett stipendium på 300 000 kronor ur Sten K Johnssons stiftelse. Pengarna ska användas för att täcka arbetstid. En person ska börja jobba med att utveckla de verksamheter som senare ska finnas i fotocentret, bland annat föreläsningar, fotokurser och utställningar.

Tidigare artiklar

Malmös Fotografiska försenat
Malmö kan få motsvarighet till Fotografiska



Publicerad 2013-12-04.

2 Kommentarer

Joakim K E Johansson 2013-12-05 08:22  
Dags att planera sin flytt till Malmö :-)
David Wargert 2013-12-06 14:32  
Jätteroligt! Detta ser jag verkligen fram emot. Slipper man hålla på och ta sig upp till Stockholm hela tiden (nåja, ibland i alla fall).
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS