Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Max Ström presenterar sina fotoboksnyheter

Max Ström presenterar sina fotoboksnyheter

Omslag: Helene Schmitz.

I september släpps ett par fotoboksnyheter från Max Ström. Helene Schmitz har rest till Surinams djungel i fotspåren av Carl von Linnés lärjunge Daniel Rolander och Martin Bogren har återvänt till sin barndomsby i Skåne.

"Ur regnskogens skugga" heter Helene Schmitz senaste fotobok. Inspiration till boken har varit Carl von Linnés lärjunge Daniel Rolander, som år 1754 gav sig iväg på en sju månader lång resa till Sydamerika och Surinams djungel för att kartlägga växter och djurliv i en dagbok. Helene Schmitz har i en rad arbeten intresserat sig för naturen och extrema närbilder på växter. I samband med att "Ur regnskogens skugga" utkommer ställs Helene Schmitz bilder ut på Galleri Kontrast i Stockholm, utställningen öppnar 1 oktober.

Martin Bogren blir aktuell med boken "Lowlands", en yttre och inre resa till en plats och en stämning. Martin har under flera år återvänt till sin barndomsby i Skåne för att porträttera människorna och omgivningarna där. Men bakom den dokumentära berättelsen formade sig en allt mer personlig historia om barndomsminnen och ungdomstid, om längtan bort och drömmen om något som var större. I samband med att Lowlands utkommer så ställs samtliga bilderna ut på Fotografiska i Stockholm, utställningen öppnar den 2 september.

"Vilda Djur – 100 fantastiska arter och deras läten" av Jan Pedersen är en fotobok med både bilder och ljud. Efter boken "Fågelsång" utkommer nu Jan med en ny ljudbok, denna gång med vilda djur. Pedersen har själv tagit många av boken cirka 200 bilder, han har även spelat in många av ljuden. Samtliga böcker utkommer på bokförlaget Max Ström under september 2011.

Länk till hemsidan:
www.maxstrom.se



Publicerad 2011-07-07.

2 Kommentarer

Maria F 2011-07-08 10:02  
Hoppsan. Värsta felstavningen. Carl von Linnés lärjunge heter Daniel Solander INTE Rolander.

EDIT: Ha, ha, ha. Fel av mig. Men vad är oddsen att Carl von Linné hade en lärjunge som heter Daniel Rolander och en Daniel Solander. Helt galet. :) Men skönt för bokförlaget ...
solvargen 2011-07-08 18:03  
Bilden pa myrorna som festar pa fjarilens huvud pa bokens framsida ar lika kass som hava en barbar data utom vara 3sista bokstaver i alfabetet.
Mvh Thomas
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS