Annons
Artiklar > Heathrow installerar system som lättare ska stoppa drönare

Heathrow installerar system som lättare ska stoppa drönare

Drönare i närheten av flygplatser riskerar flygsäkerheten. Nu inför flygplatsen Heathrow utanför London system för att lättare upptäcka drönare.

Efter flera incidenter med drönare vid flygplatsen Heathrow installeras nu ett antidrönarsystem som är utvecklat av Aveillant Limited. Systemet ska göra det enklare att upptäcka drönare.

Radarsystemet beskrivs som holografiskt och uppges vara säkrare på att identifera drönare än den vanliga flygradarn. Drönare kan upptäckas på upp till 5 kilometers avstånd. Även platsen för drönarpiloterna kan fastställas, vilket underlättar för polis eller säkerhetspersonal som vill stoppa flygningen.

– Säkerheten för våra passagerare och kollegor är vår högsta prioritet. Det är därför vi investerar i denna nya teknik som kommer att förbättra våra kapaciteter för att upptäcka och avskräcka drönare i och runt vårt flygfält, säger Jonathan Coen, chef för säkerhet för Heathrow flygplats.

Systemet har utformats specifikt för Heathrow, men även flygplatsen Charles de Gaulle utan för Paris har ett liknande system.



Publicerad 2020-01-17.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS