Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > OS-fotograf rånad i Rio - rånaren fast - på TV

OS-fotograf rånad i Rio - rånaren fast - på TV

Foto: The Courier Mail

 

Det tog 10 sekunder för OS-fotografen Brett Costello att bli av med hela sin proffsutrustning på ett café. Dagen efter såg Brett tjuven, som direkt greps av polis framför en TV-kamera.

Mitt på ljusan dagen inne i ett fik med mycket folk, verkar riskfritt. Ändå blev fotografen Brett Costello från News Corp Australia rånad på sin utrustning till ett värde av cirka 340 000 kronor i området Ipanema, Rio, skriver The Courier Mail.

Brett satt och drack kaffe när en kvinna kom fram och ställde en kort fråga. Under tiden han var distraherad av kvinnan tog en man i blå tröja hans väska och försvann i en väntande bil. Allt tog under tio sekunder.

Brett upptäckte det hela och rusade ut för att få tag i bilen. En person pekar att bilen försvann åt vänster, för att få Brett på fel håll. De tre tjuvarna var sedan borta från platsen.

En del av förloppet fastnade på kaféets övervakningskamera:

Kvinnan som distraherade Brett Costello.

Rånaren i blå tröja kan skymtas i spegeln uppe till höger i bild.

Men tur i oturen, den ena av rånarna är riktigt klantig minst sagt. Dagen efter försökte rånaren ta sig in på OS-området genom att utge sig för att vara Brett Costello. Han stod i presskön precis bakom Brett med hans fotoväst på sig (med personligt nummer som delas ut under OS). Brett kände igen numret på västen och tillkallade vakter. Efter en kortare jakt fick de tag på rånaren.
Det är dock oklart om Brett kan få tillbaka hela sin utrustning.

Så här såg det ut när tjuven upptäcktes och greps:



Publicerad 2016-08-08.

4 Kommentarer

pery 2016-08-08 12:11  
Låter som "stöld". Inte "rån". Något hot eller våld förekom inte vad jag kan läsa. Under lag och rätt bör det väl vara rätt :-)
froderberg 2016-08-08 12:58
Funktionen "föreslå rättning av artikeln" försvann när vi mobilanpassade sajten. Men det är ändå bra att mejla skribenten direkt via kontaktfunktionen på skribentens profilsidorna om det förekommer fel i artikel. Det händer ju ibland. Det går snabbare för skribenten att upptäcka delrapporten via mejl än via en kommentar. Då blir det också snabbare rättat.
timofej 2016-08-08 14:15
2 Magnus

Men då får man inte äran. ;-)
snap01 2016-08-08 13:20  
brasiljen är ett tufft land det går inte att springa runt med dyra grejer där är du på fel gata då plockar dom dig det räcker med att du står vid en väg så är det vanligt att dom tvärstannar en bil hoppar ut med en pistol o plockar av dig rubbet.

Att sitta på ett cafe o inte ha koll på prylarna funkar inte i brasiljen jag brukar alltid sitta med foten inlindad i remmen från ryggan o ha den mellan benen. Om du åker kommunalt på bussar etc så är det vanligt att dom tömmer ryggan på dig när du har den på dig dom skär med rakblad o plockar ur innehållet om du kommer på dom kan det sluta ännu värre har du tur springer dom iväg annars är det vanligt att en kniv eller pistol kommer fram så då är det bara att släppa allt för dom tvekar inte att använda vapnen.
Jag var där o jobbade i två veckor klarade mig utan missöden men det gäller att ha koll o du kan inte visa dyra prylar då är det bara tidsfråga innan dom klipper dig.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS