Annons
Artiklar > Scanpix lanserar ny kollektion med flygbilder

Scanpix lanserar ny kollektion med flygbilder

Under namnet Scanpix Flygfoto lanseras nu en kollektion av bilder från ovan på 1.000 städer i Europa. Satsningen är ett samarbete mellan Scanpix och Blom, ett Europaledande företag inom flygfotografering.

I Sverige täcks 37 svenska städer och 22 kommuner av tjänsten. Bilderna är tagna i 45 graders vinkel och ger bilder i alla fyra vädersträck samt en lodbild (rakt ovanifrån).

Under 2010 fyllde man på basen med en halv miljon nya bilder, bildbanken utökas kontinuerligt.

Blom, noterat på Norska börsen sedan 1988, har unika europeiska databaser med samlingar av kartor, flygbilder och 3D-modeller. Företaget får nu möjlighet att hitta nya marknader för sina flygbilder i och med samarbetet med bildbyrån Scanpix.

Tjänsten Scanpix Flygfoto är den första i sitt slag i Sverige. Lina Hedenström, marknadschef på Scanpix, menar att tjänsten bland annat är ett bra sätt för kunder att kunna illustrera ett större område eller specifika byggnader vid snabba nyhetshändelser.

Länk till hemsidan: Scanpix Flygfoto.



Publicerad 2011-02-09.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS