Annons
Artiklar > Sök till Dokfotosalong 2024: ”Tidsresor”

Sök till Dokfotosalong 2024: ”Tidsresor”

Från Dokfotosalong 2023.

 Eleonor Johansson

Nu är det återigen dags att söka Dokfotosalong på Arbetets Museum.

För åttonde året i rad kan fotografer från hela landet söka Dokfotosalongen på Arbetets Museum i Norrköping. Det är besökare till förra årets salong som fått lämna förslag till årets tema, Tidsresor. Temat valdes ut bland över hundra inkomna förslag.

Vi lever i en omvälvande tid där omvärlden och inte minst fotomediet står inför stora förändringar. Det är svårt att sia om hur framtiden kommer att se ut om bara några år. Samtidigt ser vi ett stort intresse för vår historia. Med temat "Tidsresor" vill vi bjuda in deltagarna att blicka både framåt och bakåt. På så vis hoppas vi att Dokfotosalong 2024 blir en utställning som fördjupar vår förståelse för varandra och vår samtid”, säger Josefine Höijer, intendent för Dokfotosalongen i ett pressmeddelande.

Från Dokfotosalongen 2023. Foto: Eija Hetekivi

De bidrag som går vidare till salongen väljs ut av en jury bestående av representanter från Arbetets museum samt inbjudna experter. Bilderna är anonymiserade när juryn gör sitt urval.

Årets jury består av Alexander Mahmoud, DN-fotograf och vinnare av Arbetets museums Dokumentärfotopris 2023, Petter Engman, fotograf, Västerbottens museum, Johanna Haverlind, utställningschef och juryns ordförande, Arbetets museum.

Alla över 18 år kan söka till Dokfotosalongen. Ansökningsavgiften är 200 kronor. Du söker genom att skicka in tre till fem bilder och en kort beskrivning av projektet via ett formulär på museets hemsida. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 2 maj.

Tre stipendiater utses som erhåller 5 000 kronor vardera utifrån tre kategorier: Juryns pris för bästa bild, Juryns pris för bästa bild utifrån temat och Publikens pris för bästa bild.

Dokfotosalong 2024: Tidsresor visas på Arbetets museum 28 september 2024 till 12 januari 2025.



Publicerad 2024-03-14.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS