Annons
Artiklar > Sören Colbing aktuell som romanförfattare

Sören Colbing aktuell som romanförfattare

De flesta känner nog till Sören Colbing som skärgårdsfotograf och utgivare av totalt nio fotoböcker. Nu är han aktuell som författare till sin första roman, "Sälflickan", som delvis utspelar sig i skärgårdsmiljö.

Att byta från kamera till penna har inte varit ett särskilt stort steg för Sören Colbing. Den prisbelönta skärgårdsfotografen har hunnit ge ut nio böcker och själv skrivit texten i samtliga.

- Visst, det har varit en annan genre, så kallad facklitteratur (och faktiskt även barnböcker), men jag har alltid tyckt att det har varit mycket givande att skriva . Nu har jag tagit steget fullt ut och skrivit en roman. Och det har varit både en utmaning och oerhört stimulerande, berättar Sören Colbing till Fotosidan.
 
Han meddelar att romandebuten inte innebär att han kommer släppa taget om kameran. Tvärtom - inom kort påbörjar han sitt hittills mest omfattande fotoprojekt, något han är väldigt förväntansfull att komma igång med.

Efter debuten 1989 med fotoboken ”Södertörns skärgård – en personlig bild” har Sören Colbing gjort ytterligare åtta böcker. Till exempel ”Alingens tid” (1998), ”Skärgårdsliv” (2004), ”Kustens pärlor” (2008) och ”Årstidernas skärgård” (2010). Samtliga nio är så kallade fackböcker/fotoböcker. Och nu är han alltså aktuell med sin första roman, Sälflickan.

- Handlingen i romanen ”Sälflickan” tar sin början under en av krigsvintrarna på 1940-talet. Romanen har en episk karaktär och handlingen sträcker sig till kring år 2025. Ett scenario där Sälflickan spelar en viktig roll. Exempel på nyckelord är tidsanda, konsekvenser, klimat och skräpkultur.
 
Han fick iden till boken redan för sex, sju år sedan.

- Grundkonceptet är kvar men det har utvecklats en hel del. Och jag måste erkänna att jag inte gav mig själv något alternativ – jag var tvungen att skriva romanen!

http://www.colbing.se



Publicerad 2011-02-18.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS