Annons
Artiklar > Stockholm fotomaraton firar 5-årsjubileum

Stockholm fotomaraton firar 5-årsjubileum

Foto: Stockholm Fotomaraton  

Om en vecka är det dags för fotomaraton i Stockholm som nu firar femårsjubileum efter nystarten sommaren 2014. Huvudklassen är 24 teman på 24 timmar, nytt för i år är en 12-timmarsversion.

Helgen den 18-19 augusti är det åter dags för Stockholm fotomaraton. I år firas det att det gått fem år sedan tävlingen nystartade 2014, och man räknar med cirka 400 tävlande. Uppdraget i huvudtävlingen är att ta 24 bilder utifrån 24 teman på 24 timmar, men i år finns också en 12-timmarsklass för de som tycker 24-timmarsvarianten är för mycket. Du kan läsa mer på Stockholm fotomaratons hemsida.

Det var alltså 2014 som tävlingsgeneralen Emil Gyllenberg tyckte att det var dags att blåsa liv i den gamla tävlingen som var stor på 90-talet. Responsen var stor, både från gamla deltagare och en nya generation fotografer. Emil kommenterar:

– Det känns helt galet att det redan är 5 år sedan jag drog igång Fotomaran på nytt. 5-årsjubileet firar vi dessutom lite extra genom att bland annat samarbeta med Nytorgsfesten, Stockholms Kulturfestival och Stockholms Bokbord. Dessutom kommer vi att dokumentera dygnet med målet att skapa en kortdokumentär.

Foto: Stockholm Fotomaraton

Foto: Stockholm Fotomaraton



Publicerad 2018-08-10.

Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS