Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Experter > Teste > Svar
Fråga från Arlemo:

Användning av bildspel utöver av som avtalats

Hej Staffan!
För att komma ur en situation med goda relationer i behåll lät jag en "kund" gratis(!) använda ett antal bilder i sin katalog, på hemsidan och visa ett bildspel på en mässa -05.

Vi skrev ett avtal där det tydligt framgår under vilken tidsperiod bildspelet fick användas. Båda parter undertecknade avtalet.

Genom en annan kund fick jag höra att bildspelet visades på mässan även 2006.

Det är en komplett bildserie perfekt för marknadsföring för företaget, vilket visat sig dels genom att företaget använt bildspelet två år i rad, samt att även andra företag visat intresse för (köpt) bilderna.

Min välvilja börjar tryta (även genom andra kontakter med företaget). Har jag någon möjlighet att komma åt detta i efterhand?

Vore jättetacksam för dina åsikter om detta!

M v h
Tomas Ärlemo
Förstora
Svar:
Ja, Har ni ett avtal får materialet inte användas i strid gentemot avtalet. Du har 10 år på dig från när du fick reda på saken att kräva motparten. Har du problem kan du få hjälp www.bildombudsmannen.se
Förstora
ANNONS