Annons

nifo

Foto är väl en stor del av livets goda, om ni frågar mig. Att fånga just den där händelsen, den där stunden, eller den där känslan i en bild - det brinner jag för att göra.

En bild är inte bara en avbildning, en frusen hundradel av livet. Nej, en bild är så mycket mer. Den kan skapa en sinnesstämning, den kan presentera något på det mest fantastiska vis, den kan skapa känslor och föda glädje, hat, lust, hunger eller locka till skratt. En bild säger mer än tusen ord säger man, men det beror helt på säger jag. En bild med tanke och kvalitet kan säga mer än dessa ord, medan en annan bild säger mer "gäsp". Det handlar mycket om tur, talang och timing när man tar en bild. Utrustningen hamnar, som jag tycker, sekundärt.

Hellre en sevärd bild, smart komponerad och med en smart tanke bakom än en tekniskt perfekt bild utan brus, med skärpa så det svider i ögat - och ändå totalt intetsägande. Sådana bilder tar jag med ibland, men det är inte mitt mål. Jag vill att folk ska haja till, få lust att tycka till eller bara glädjas av det jag väljer att visa. Ibland träffar man rätt, ibland träffar man snett. Tur, talang och timing.

Välkommen in!
Hälningar Fredrik
Lastname
Jacobsson
Firstname
Fredrik
ANNONS