Annons

EF 17-40/4,0 L, bra eller kasst?

Produkter
(logga in för att koppla)

atotowi

Aktiv medlem
17-40 funkar utmärkt till IR (infrarött) och det gör inte 16-35.
Dock klarar inte heller 17-40 motljus särskilt bra vid IR fotograferng.

Men IR prestanda är nog kankse inte avgörande för de flesta...
 

Flash Gordon

Aktiv medlem
Det här är ett objektiv som ofta kritiseras. Kanske är kvalitén ojämn. Personligen tycker jag att mitt ex är utmärkt också med fullformat.
Vinjetteringen är liten så länge man har uv-filter som är tunt eller inget alls. Med mitt polfilter som är tjockare får jag vinjettering på 17 mm och en bit uppåt.
Skärpan i hörnen är inte dålig men försämras på öppen bländare de sista millimetrarna. Tycker verkligen detta är ett underskattat objektiv.
Personligen kör jag gärna med ljussvagare objektiv för att spara vikt. På resor blir det annars djävligt mycket att bära när jag har med mig den utrustning jag tycker jag behöver.
Här är 2 länkar med testbilder tagan med 17-40. Den ena en normalbild tagen på 5,6. Kraftigt lättad i skuggorna.
http://matsalm.smugmug.com/Other/Diverse-test/4801654_WcwLR#696514469_hBNL4-O-LB
Bild 2 en tegelvägg, spännande.
http://matsalm.smugmug.com/Other/Diverse-test/4801654_WcwLR#285262091_PwKCX
 

Niklas Olsson

Aktiv medlem
Hej och oj, det var många svar, roligt.

Har också tittat lite på det äldre Canon EF 20-35 f/2.8L.
Måste ärligt säga att jag missat detta men det verkar vara bra.

MVH Julle.
Hej,
jag har 20-35an till min 5D...precis skaffat kameran så inet testat mer än ett 20-tal bilder med den men då har det objektivet suttit på. Jag tycker det verkar trevligt, visst...det låter som bara den men annars funkar det kanon tycker jag. En bild jag la upp för några dagar sen: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1858480.htm?set=mp
Den är fotat på brännvidd 20mm, det är ju kanske inte den mest representativa bilden för att se om den ger kantoskärpa m.m men det är inget jag upplevt som störande iaf.
En stor fördel med det objektivet är ju att det både är billigt OCH ljusstarkt ;-)
 

avslutad120828

Avslutat medlemskap
Kort input bara:

17-40 sitter på min 30D nästan konstant, och till en kamera med cropsensor är det ett utomordentligt bra val om man är ute efter ett objektiv av typen vidvinkelzoom! Ljusstyrkan är inget problem med de nyare kameramodellerna tack vare god iso-prestanda. Jättebra närbildsegenskaper. Bra motljusegenskaper. För mina ändamål räcker detta objektiv till allt, finns inget jag saknar. Ett mycket kompetent objektiv som är hyfsat som all-around på en kamera med cropsensor.
 
ANNONS